Dobbeltdrab: Nu kan 43-årig anholdt mand forklare sig

Den mand, som blev anholdt i går efter et blodigt dobbeltdrab på Helnæs, skal fremstilles i grundlovsforhør klokken 13

Der var søndag massivt politiopbud foran en gård på Helnæs, hvor en mand og en kvinde blev fundet dræbt.

Efter at have efterforsket sagen om et blodigt dobbeltdrab på Helnæs på Fyn i går har anklagemyndigheden nu programsat et grundlovsforhør mod den 43-årige mand, som blev anholdt i sagen.

Han skal fremstilles for en dommer klokken 13 i Odense Ret, oplyser Fyns Politi.

Her vil manden blive præsenteret for sigtelsen og har mulighed for at afgive forklaring. Ifølge Fyns Politi har anklagemyndigheden ikke fundet grundlag for at begære om såkaldt lukkede døre under grundlovsforhøret. Men om den anholdte vil forklare sig for dommeren, er endnu uvist.  

Det var søndag eftermiddag, at en mand og en kvinde blev fundet knivdræbt på en ejendom.

Se mere video på localeyes.dk

Politiet fortalte søndag, at det var flere tips fra bekymrede borgere på den lille halvø med godt 200 indbyggere, som ledte politiet på sporet af det dobbeltdrab, der har rystet lokalbefolkningen.

En mand blev i første omgang taget i politiets varetægt, og i den forbindelse kom der oplysninger frem, som ledte politiet hen til en adresse på Helnæs Byvej, hvor de fandt de to personer liggende dræbt.

- Der er tale om knivdrab med mange stik, og det så voldsomt ud, bekræftede vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Jørgen Andersen, over for Ekstra Bladet søndag.

Det har tidligere fremgået, at de to blev fundet på gårdspladsen, men politiet har siden forklaret til Fyens. dk at det skyldes, at redningspersonale trak dem der ud fra en entré i gården under forsøget på at yde førstehjælp.

Der er tale om en 74-årig kvinde og en 37-årig mand.

I dag før grundlovsforhøret ønsker Jørgen Andersen over for Ekstra Bladet ikke at udtale sig om, hvorvidt den anholdte nægter sig skyldig eller erkender den alvorlige forbrydelse, eller hvad han eventuelt har givet udtryk for i øvrigt, mens han var i politiets varetægt.

Motivet er ikke klarlagt, men den 43-årige havde ifølge politiet lejet sig ind i ejendommen hos den 74-årige kvinde.

Det 37-årige mandlige offer var formentlig tilfældigt til stede på ejendommen. Politiet mener, at han skulle aflevere noget brænde.

- Men hvad der så er sket mellem parterne, ved vi ikke, siger Jørgen Andersen, der afventer, om den anholdte vil forklare nærmere under grundlovsforhøret.

De pårørende til de dræbte er underrettet, oplyser politiet.

Søndag aften er Helnæs Byvej spærret i begge retninger på grund af det bestialske dobbeltdrab. Foto: Tim Kildeborg Jensen 112 - 9. dec. 2018 - kl. 21:19 Politiet afslører grusomme detaljer: Ofre blev knivdræbt med mange stik