Dobbeltdrab: To sigtede bliver frivilligt i fængslet

To mænd på 19 og 22 har frivilligt indvilget i at få forlænget deres varetægtsfængsling i yderligere fire uger

Dobbeltdrabet har chokeret mange i Sorø, som efter drabene var forbi gerningsstedet. (Foto: Per Rasmussen)

Der bliver ikke nogen forhandling om, hvorvidt to mænd på 19 og 22 skal forblive varetægtsfængslede i sagen om dobbeltdrabet to mænd på Rustkammervej ved Sorø natten til 12. september.

Det var ellers planlagt til at finde sted onsdag ved Retten i Næstved.

Det fortæller efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

De to blev efter drabet anholdt og varetægtsfængslet ved Retten i Næstved i fire uger, men tirsdag henvendte de to sigtedes forsvarsadvokater sig til anklagemyndigheden og fortalte, at det ikke ville være nødvendigt at møde op til retsmøde for at få vurderet grundlaget for fortsat varetægtsfængsling.

- De er frivilligt gået med til at forblive fængslede i fire uger yderligere, siger Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Begge de sigtede nægter sig imidlertid skyldige i dobbeltdrabet.

Der er sandsynligvis tale om drab, da to personer blev fundet i brændende bil i Sorø i nat. (Foto: Lind Foto) 112 - 12. sep. 2015 - kl. 15:36 Politi om udbrændt bil: Efterforskes som dobbeltdrab
Den ene er identificeret
45-årige Søren Ertmann, Sorø, er den ene af de to dræbte. Han blev først bisat 2. oktober fra Sorø Klosterkirke til salmerne »Dejlig er jorden«, »Lyksalig lyksalig hver sjæl, som har fred« og »Du, som har tændt millioner af stjerner«. Bisættelsen skete så sent, fordi politiet havde svært ved at identificere ham og den anden dræbte. Den anden er endnu ikke identificeret, men politiet har en formodning om, hvem han er.

Efter nogle dage var der et mindre blomsterhav på Rustkammervej i Sorø. (Foto: Per Rasmussen)
Efter nogle dage var der et mindre blomsterhav på Rustkammervej i Sorø. (Foto: Per Rasmussen)

Det er politiets opfattelse, at de to mænd først blev skudt, hvorefter gerningsmændene stak ild til den Mercedes, de sad i.

- Når man sidder i en brændende bil, er det ikke umiddelbart muligt at identificere folk visuelt, sagde Søren Ravn-Nielsen umiddelbart efter drabene til Ekstra Bladet.

Da brandvæsenet ankom, holdt bilen ved Rustkammervej tæt på Køreteknisk Anlæg og var helt overtændt. Politiet anslår, at der er brugt mellem 15 og 20 liter brandbar væske til at stikke ild til bilen.

Krimi Vanskeligt at identificere ofrene

Kort, men forbitret konflikt
Den udbrændte Mercedes tilhører kæresten til den prostituerede Bonnie Cleo Andersen, som var hovedperson i en dokumentarfilm om prostitution på DR. Filmen blev vist dagen efter drabene.

Samtidig skrev Bonnie Cleo Andersen på facebook, at den ene af de to dræbte var hendes kæreste.

Det er endnu uklart, hvad motivet til drabene angiveligt skulle være. Men det er kommet frem, at drabene skete som kulminationen på en kortvarig, men forbitret, konflikt mellem de sigtede og de nu afdøde.

Fremstillingen, som er givet af flere af hinanden uafhængige kilder, går på, at den 22-årige var kommet i gæld til de forkerte, og at de nu afdøde forsøgte at hjælpe ham ud af gælds-fælden ved at låne ham et større beløb.

Politiet gennemførte ransagninger flere steder i forbindelse med efterforskningen. (Foto: 112 - 15. sep. 2015 - kl. 17:40 Sorø-borgere om dobbeltdrab: Et kæmpe chok

Det var formentlig hans manglende evne eller vilje til at tilbagebetale dette lån, der skulle drøftes på det aftalte møde nær det køretekniske anlæg i Sorø den lørdag morgen, lyder forklaringen.

Vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen har dog ingen kommentarer til denne udlægning.

Vennernes ven

Søren Ertmann var ifølge Sjællandske, som var til stede ved bisættelsen, født og opvokset i Sorø. Og omkring 50 familiemedlemmer var mødt op.

- Ensomhed var ham en vederstyggelighed, sagde sognepræst Kristian Østergaard, der ifølge Sjællandske omtalte ham som »vennernes ven«.

Også Ertmanns omsorg for sin mor blev fremhævet. I de sidste år af sit liv boede han sammen med sin mor.

Se også: Bonnie fra tv efter dobbeltdrab: - Mine drenge kan ikke leve uden jer