Dødens motorvej: Her blev tre dræbt samme nat

Flere ubesvarede spørgsmål efter voldsomme ulykker på samme motorvejs-strækning

Kender du noget til de tre ulykker? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Der er mange ubesvarede spørgsmål efter de dramatiske ulykker, som i weekenden fandt sted på en motorvejs-strækning syd for Aalborg.

På under 48 timer var fire biler involveret i tre uhyggelige ulykker på en strækning på blot to kilometer.

I alt mistede tre personer livet, mens seks unge slap med livet i behold på trods af hårde kvæstelser.

Den blodige weekend startede natten til lørdag, da en personbil med seks unge i alderen 22-31 år væltede rundt på motorvejen nord for rastepladsen.

Fire af de seks unge blev efterfølgende i al hast kørt til hospitalet, hvor de dog senere blevet erklæret uden for livsfare. Føreren af bilen blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel.

Tre dræbt søndag
Et døgn senere måtte redningsmandskab haste til stedet igen.

Her mistede tre personer livet i to ulykker.

Klokken 04.30 skete så weekendens mest omtalte ulykke, hvor den 24-årige spøgelsesbilist Kim Piyal Andersen kørte frontalt sammen med den 45-årig familiefar Jesper Schlotfeldt. Ved ulykken blev begge dræbt på stedet. 

Skaderne på de involveredes køretøjer var så voldsomme, at redningsmandskabet valgte at køre dem til Aalborg, hvor man havde tid og mulighed for i fred at fjerne de omkomne fra de ødelagte biler.

Politiet ved fortsat ikke, hvad der førte til, at spøgelsebilisten kom galt ind på motorvejen, ej heller hvorfor han kørte som han gjorde. En anden bilist, Mathias Nielsen har overfor Ekstra Bladet fortalt, hvordan han måtte køre helt ud i nødsporet og straks ad en afkørsel for at undgå kollision med spøgelsesbilisten. Resuktatet af blodprøver udtaget fra den døde spøgelsesbilist er først klar om to-uger.

Uhyggeligt tilfælde
To kilometer længere mod syd, mistede en 23-årig mand livet - hvad man formoder - skete i løbet af natten til søndag.

Af endnu ukendte årsager mistede han herredømmet over sin bil, der fløj ud på en mark.

Ved ulykken blev den 23-årige kastet ud af bilen. Men ingen opdagede dog ulykken før mandag sen eftermiddag, da medarbejdere fra Vejdirektoratet var i færd med at klippe bevoksning nær motorvejen. I den forbindelse fandt de den unge mands køretøj, der lå skjult fra vejen.

Nordjyllands Politi afviser, at spøgelsesbilisten er skyld i ulykken, hvor den 23-årige døde. Ikke mindst fordi, den ulykke fandt sted i det sydgående spor, mens spøgelsesbilisten kørte på den nordgående strækning.

 Ikke særlig farligt
Sagerne om de mange færdselsuheld er samlet hos det lokale politi i Hobro, hvor Carsten Stratzek står for efterforskningen.

Han kender området omkring Rasteplads Himmerland, hvor de mange ulykker er sket, særdeles godt.

Han opfatter uheldene på den to tusind meter korte strækning som en ulykkelig tilfældighed.

- Strækningen ligner resten af motorvejen. Der er ikke nogle specielle forhold, der skal gøre den ekstraordinært farlig, men det er selvfølgeligt ulykkeligt med tre så voldsomme ulykker på en weekend, siger han og uddyber:

- Man kan aldrig gardere sig mod en spøgelsesbilist. I tilfældet med de seks unge har vi sigtet føreren for at køre i alkoholpåvirket tilstand og solodødsulykken, hvor en 23-årig mand mistede livet, mistænker vi, at den ulykke kan skyldes et stykke råvildt på vejen, siger Carsten Stratzek og pointerer, at ulykkerne ligeså godt kunne være sket ti kilometer før eller efter.

Endnu ved politiet ikke, hvornår præcist soloulykken med den 23-årige skete. De ved heller ikke, om han blev dræbt på stedet.

Se video fra stedet her (Video: René Schütze)