Dødsdømt for drab på udenlandske klatrere i Pakistan

Islamist er dømt til døden for drab på ni udenlandske klatrere og deres guide i Pakistan

En militærdomstol i Pakistan har dømt 13 militante islamister til døden - den ene af dem for drabene på ni udenlandske bjergklatrere og deres guide i 2013.

Irfam Ullah, som ifølge dommen tilhører islamistgruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) blev fundet skyldig i at have deltaget i angrebet mod klatrernes lejr ved foden af det 8125 meter høje Nanga Parbat, som er Pakistans næsthøjeste bjerg.

TTP har taget skylden for nedskydningen og kaldt angrebet en hævnaktion for et amerikansk droneangreb, der dræbte et højtstående medlem af Taliban.

De omkring 15 angrebsmænd, der stormede og åbnede ild mod klatrerne den 22. juni 2013 på et afsides beliggende hotel i det nordlige Pakistan, havde forklædt sig som politifolk.

Hotellet ligger i provinsen Gilgit-Baltistan, som er en populær destination for vandrere og bjergbestigere på grund af det sneklædte bjerg Nanga Parbat. Det var angiveligt første gang, at udenlandske turister blev angrebet i dette område.

De øvrige 12 som blev dødsdømt tirsdag, blev fundet skyldige i andre terrorhandlinger - blandt andet angreb mod skoler og en lufthavn og drab på sikkerhedsfolk og civile, oplyser en talsmand for militærdomstolen.

Pakistan har henrettet over 300 dødsdømte efter, at landet i december 2014 ophævede et moratorium for dødsstraf. Mange af de dødsdømte får ifølge menneskerettighedsgrupper ikke en retfærdig retssag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere