Dødsdømt: Min advokat var en drukkenbolt

Amerikanske Robert Wayne Holsey mener, han blev ladt i stikken af en fordrukken advokat. Nu skal Holsey henrettes

Robert Wayne Holsey, 49, skal ifølge planen henrettes for et drab på en politimand i 1995. (Politifoto)
Robert Wayne Holsey, 49, skal ifølge planen henrettes for et drab på en politimand i 1995. (Politifoto)

En 49-årig amerikansk mand skal natten til onsdag henrettes med giftsprøjte i et fængsel i staten Georgia for et drab, som han begik i 1995.

Robert Wayne Holsey fik afslag på sin ansøgning om benådning, selv om det ligger fast, at hans advokat under retssagen havde et enormt alkoholforbrug.

Advokat Andrew Prince drak ifølge eget udsagn en halv flaske vodka om dagen, mens han forsvarede Robert Wayne Holsey i retten.

Prince mistede senere retten til at være advokat og kom i fængsel, fordi han stjal penge fra en klient.

I 2011 fortalte Prince under ed, at han aldrig skulle have haft lov til at være forsvarer for en tiltalt, der risikerede at blive idømt dødsstraf.

- Han erkendte, at han aldrig skulle have repræsenteret nogen og slet ikke i en sag, der kunne give dødsstraf, siger Holseys nuværende forsvarer, Brian Kammer, til Associated Press.

Kammer tilføjer, at Holsey er mental tilbagestående, men at det aldrig kom frem under retssagen, selv om det kunne være en formildende omstændighed.

Ved retssagen blev Holsey dømt til døden for at have skudt politimanden Will Robinson, der stoppede ham på gaden efter et røveri mod en kiosk.

Holseys henrettelse vil ifølge planen blive efterfulgt af en henrettelse i Missouri, hvor Paul Goodwin er dømt til døden for drab på en kvinde i 1998.

Goodwin havde misbrugt den 63-årige enke seksuelt, inden han slog hende ihjel med en hammer.

33 personer er foreløbig henrettet i USA i år.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere