Dødspiloten søgte på selvmordsmetoder

Dødspiloten Andres Lubitz søgte på nettet efter selvmordsmetoder og sikkerhedsforanstaltninger på cockpittets dør

Her kan du se en video af dødspiloten Andreas Lubitz flyve som ung. (Video: AP)

Undersøgelser af Andreas Lubitz' håndholdte computer viser, at han søgte om oplysninger på nettet om selvmordsmetoder og om cockpitdøres sikkerhed. Det siger den tyske anklager, det skriver tyske Bild.

Dødspiloten skulle i mindst en dag i op til flere minutter have søgt efter specifikke oplysninger om sikkerhedsforanstaltninger på cockpittets døre og selvmordsmetoder. Mere præcist har han søgt på formuleringerne: "måder at begå selvmord" og "cockpitdøre og deres sikkerhedsforanstaltninger".

Undervejs i efterforskningen af flystyrtet er det kommet frem, at piloten var psykisk ustabil. Han var nødt til at afbryde sin uddannelse som pilot hos Lufthansa, for at blive behandlet for en psykisk sygdom. Efter sin pause i uddannelsen vendte Andreas Lubitz tilbage. Her blev hans psykiske tilstand vurderet.

Andreas Lübitz skjulte øjensygdom, der kunne have kostet ham jobbet (Privatfoto) Krig & katastrofer - 30. mar. 2015 - kl. 15:35 Dødspilot blev behandlet for selvmordstanker

Ingen ved nøjagtigt, hvad der for igennen Andreas Lubitz, der han styrtede sit Airbus-fly. Men meget tyder på, at han  havde udset sig stedet, hvor han tog 149 mennesker med sig i døden (Foto: AP) 112 - 2. apr. 2015 - kl. 14:42 Pilot-massemorderen kendte sit gerningssted fra barndommen

Efterforskerne er slet ikke i tvivl om, at det er Andreas Lubitz der har brugt den håndholdte computer.

- Navnet på ansøgeren, den personlige korrespondence og søgetermerne, der bliver brugt, fører til den konklusion, at det er hans, siger den tyske anklager ifølge Bild.

Optagelser fra den sorte boks viste, at andenpiloten op til flere gange spurgte kaptajnen, om han ikke skulle på toilettet. Da kaptajnen havde forladt cockpittet, var det for sent. Andreas Lubitz havde allerede besluttet sig for ikke at lukke kaptajnen ind igen. Han ignorerede kaptajnens banken på døren og trak ifølge optagelserne vejret helt roligt til det sidste minut.

Se også: Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

Tyske anklagere har tidligere meddelt, at Lubitz kæmpede med selvmordstanker for år tilbage, inden han blev pilot. Dette meddelte Lubitz til sine overordnede i det tyske luftfartsselskab Lufthansa, der ejer lavprisselskabet Germanwings.

Andreas Lübitz skjulte øjensygdom, der kunne have kostet ham jobbet (Privatfoto) Krig & katastrofer - 31. mar. 2015 - kl. 18:56 Styrmand fortalte Lufthansa om depression

Nylige lægeundersøgelser har ikke vist tegn på, at Lubitz havde til hensigt at skade sig selv eller andre. Men han modtog behandling fra neurologer og psykiatere, som havde sygemeldt ham fra arbejde flere gange.

Han var også sygemeldt på selve den dag, han tilsyneladende bevidst sendte flyet direkte ned i de franske alper og slog sig selv og 149 andre ihjel.

Det kom i dag ligeledes frem, at den anden sorte boks er fundet. Informationerne herfra kan bidrage til den samlede efterforksning.

Se også: Anden sorte boks fra dødsflyet er fundet

Opdateres...

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere