Dømt for drab: 12 års fængsel og udvisning af Danmark

Det var tvist om gæld, der førte til drabet på en 23-årig irakisk mand

Det var uvenskab over noget gæld, der førte til drabet på en 23-årig irakisk mand. Hans 22-årige afghanske ven blev i dag idømt 12 års fængsel for drabet og udvist af Danmark for bestandigt i Retten i Kolding. Begge mænd kom til Danmark som flygtninge i 2009.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Drabet skete  lige efter midnat i Hospitalsgade i det centrale Kolding, hvor vidner så, at den 22-årige mand stak det 23-årige offer flere gange med en kniv.

Se også: Glatføre stoppede drabsmistænkt

- Offeret blev ramt fire gange i venstre side af overkroppen, og efter overfaldet stak den 22-årige af, men blev kort efter fundet i nærheden liggende på en vej, hvor han fortalte, at han var blevet overfaldet, fortæller sagens anklager, Anna Holm, fra Sydøstjyllands Politi.

Den nu dømte 22-årige blev kørt til behandling på sygehuset, men senere samme dag anholdt og sigtet for drabet.

Se også: Ung mand dræbt af stiksår

- Det var først under retssagen, at vi fik kendskab til motivet til drabet og til relationen mellem de to mænd. Den 22-årige har under sin varetægtsfængsling ikke villet udtale sig, men forklarede i retten, at han kendte offeret, og at de havde været venner frem til januar 2016, skriver Anna Holm i pressemeddelelsen og fortsætter:

- De blev efterfølgende uvenner over en gæld, som førte til, at de kom op at slås den 1. februar 2016, hvor de havde aftalt at mødes. Den 22-årige forklarede i retten, at han havde medbragt en kniv til det møde, da han følte sig utryg ved at skulle mødes med den 23-årige. Kniven havde han brugt til at forsvare sig selv med, da de kom op at slås.

Manden hævdede i retten, at kniven var blevet brugt til nødværge, men det fandt Retten ikke bevist. Han blev derfor idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt. Han ankede efterfølgende dommen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere