Dømt for hacking: Elever ændrede fraværsprocent

Fem elever fik onsdag betingede fængselsstraffe fra syv til 20 dage og en plet på straffeattesten for hacking.

Fem elever fra Aalborg Handelsskole er onsdag blevet idømt betinget fængsel og en plet på straffeattesten.

Det er straffen for at have afluret og brugt deres lærers login til hjemmesiden elevplan.dk for at pynte på deres fraværsprocent

- Det var noget, der florerede, og som alle snakkede om. Noget, der fandtes på alle mulige skoler, forklarede en 19-årige elev ifølge Nordjyske. Han fik 14 dages betinget fængsel.

Den 19-årige elev fortalte i retten, at metoden var bredt kendt blandt eleverne. Han havde selv fået koden, da han var til en fest i 1.g.

Se også: Elever sigtes for at hacke sig til lavere fravær

Men allerede da han var i brobygning på skolen i 10. klasse, fik han kendskab til muligheden for at ændre sit fravær.

Derudover fik en 18-årig mandlig elev 20 dages fængsel, og tre 18-årige mænd blev idømt syv dages fængsel. Alle domme er betingede. De erklærede sig alle skyldige i sigtelsen for hacking.

De to elever, der fik længst straffe, blev begge dømt for at have rettet i deres fravær gentagne gange.

Samtidig nægtede en 19-årig mand og en 18-årig kvinde sig skyldige. Deres sager skal nu tilbage til anklagemyndigheden, der skal vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale mod dem, skriver Nordjyske.

Fraværs-sagen kører over to dage og fortsætter i morgen, hvor 11 nuværende og tidligere elever fra Aalborg Handelsskole skal for retten. I alt er 19 handelsskole-hackere sigtet i sagen.