Dømt for voldtægt af 15-årig efter Qvortrup lokkede ham i fælde på TV

31-årig chattede med fiktiv 13-årig pige, men er nu også dømt for voldtægt mod 15-årig

Her mødes Henrik Qvortrup med den 31-årige mand i Amager Strandpark. Han troede, han skulle have sex med en 13-årig pige. Foto: TV3
Her mødes Henrik Qvortrup med den 31-årige mand i Amager Strandpark. Han troede, han skulle have sex med en 13-årig pige. Foto: TV3

Det kostede en 31-årig mand et år og syv måneders fængsel, at han lod sig narre af en falsk profil af en 13-årig pige på internettet, som var oprettet af TV3 til udsendelsen 'Børnelokkerne'.

Her blev pædofile mænd lokket til møder med de unge, fiktive piger. Men i stedet ventede TV-værten Henrik Qvortrup og et tv-hold på mændene.

Den 31-årige kom ud til Amager Strandpark for at mødes med en 13-årig, der kaldte sig 'phinepigen’ og ’phinemusse’.

Han blev derefter meldt til politiet, som undersøgte mandens computer og fandt ud af, at han også i virkeligheden havde haft kontakt med to 15-årige piger, der angiveligt havde været udsat for sexovergreb.

Se også: Afsløret på tv af Qvortrup: Nu er 31-årig også tiltalt for voldtægt

Han blev derfor tiltalt for ulovlig sex med de to 15-årige piger og for voldtægt mod den ene pige. I dag blev han fundet delvist skyldig i Københavns Byret og idømt et år og syv måneders fængsel.

Han blev dømt for voldtægten mod den 15-årige og for forsøg på sex med den 13-årige 'phinepigen', men blev frifundet for den frivillige sex med de to 15-årige, fordi retten ikke fandt det bevist, at han groft havde udnyttet sin alder og erfaring til at forføre de to 15-årige.

Den 31-årige ankede på stedet.

Den ene 15-årige blev dog, ifølge tiltalen, voldtaget i den 31-åriges lejlighed i Greve, hvor hun skubbede ham væk og sagde nej til sex, men den 31-årige holdt hende fast, rev trusserne af hende og voldtog hende.

Voldtægten skete flere måneder før, den 31-årige blev afsløret af Henrik Qvortrup.

Han havde gennem et halvt år haft et forhold til pigen, mens hun var 14-15 år, og ifølge tiltalen hentede han hende fire gange i sin bil og kørte hende til sin bopæl, hvor de havde samleje og oralsex.

Chat på Skype
Pigen havde han chattet med på Skype, og de første fire gange havde hun frivilligt sex med den 31-årige, men da de mødtes sidste gang ville hun ikke mere og episoden endte i voldtægten, lød tiltalen, som retten fandt bevist.

Den 31-årige kunne slet ikke genkende pigens forklaring, og afviste, at han havde voldtaget hende.

Den 31-årige blev også fundet skyldig i forsøg på at få samleje med den fiktive 13-årige pige.

- Jeg er jo glad for, at retten har været enig med os i, at der var bevis for, at han ville have samleje med en mindreårig, siger anklager Jesper Holm til Ritzau.

I retten forklarede den 31-årige, at han på vej til mødet ved Amager Strandpark havde ringet til 'phinepigen', der blev spillet af en 21-årig kvinde fra TV3. Han syntes, hendes stemme lød 'lidt moden' og spurgte, om hun var det.

I retten fortalte den 31-årige, at han ikke var overbevist om, at 'phinepigen' kun var 13 år, og hvis hun var, havde han i hvert fald ikke til hensigt at have sex med hende. Men det fandt retten altså bevist.

Foruden den falske profil 'phinepigen' chattede den 31-årige også med en anden falsk profil opfundet af TV-selskabet. Den hed 'selmamuz' og udgav sig også for at være en 13-årig pige.

- Er du jomfru?
Ifølge tiltalen chattede den 31-årige med 'selmamuz' via Skype og Speek.dk, hvor han blandt andet spurgte pigen, om hun var jomfru og hvilken størrelse BH, hun brugte. Han skrev 'du er lækker og burde med i seng'.

Under chatten med den anden falske profil 'phinepigen', som stod på gennem to uger, var den 31-årige også meget direkte i sine seksuelle ønsker til den 13-årige.

Anklageskriftet beskriver mange grove seksuelle opfordringer til den 13-årige, som han - troede han - så endelig skulle møde ved Amager Strandpark den 3. august sidste år klokken 10.20, hvor TV-holdet i stedet ventede på ham.

Under chatten i dagene før mødet skrev han blandt andet: 'Men skal jeg tage kondom med på onsdag?' og 'Så du vil helst miste din mødom i din egen seng'.

Den 31-årige er tidligere dømt for pædofili.  I 2014 fik han tre måneders fængsel, heraf to betinget, for at have ’groomet’ en 10-årig pige, som han forsøgte at få samleje med.

Ved dagens dom fik den 31-årige også forbud mod at være sammen med børn under 18 år og mod at kontakte børn på internettet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere