Dømt voldtægtsmand lurede på sovende kvinde

Fik hård staf for voldtægt af unge piger - slap med bødestraf efter forsøg på at tage billeder af sovende kvinde

Retten i Nykøbing Falster idømte i går en 41-årig mand en bødestraf for forsøg på smugfotografering. (Arklivfoto af betjente ved retten: Per Rasmussen)
Retten i Nykøbing Falster idømte i går en 41-årig mand en bødestraf for forsøg på smugfotografering. (Arklivfoto af betjente ved retten: Per Rasmussen)

En 41-årig tidligere voldtægtsmand og indbrudstyv fra Nykøbing F. slipper med en bøde på 2.000 kroner for sit forsøg på at fotografere en sovende kvinde i et af byens kollegieværelser.

Manden blev pågrebet og tilbageholdt af en vagt, da han en septemberaften i fjor luskede rundt ved kollegiet, men politiet har valgt at se bort fra hans fortid i den aktuelle sag.

Mildere krænkelse

-Trods alt er der kun tale om en sag i den mildere ende af krænkelser af privatlivet, så vi har ikke skønnet, det var relevant at bringe hans tidligere dom ind i billedet, siger senioranklager Rune Jensen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 41-årige er tidligere dømt en langvarig straf for bl.a. voldtægt og seksuelle overgreb. To af ofrene var piger på kun 13 og 14 år, som før misbruget blev delvist bedøvede. Dommen omfattede også voldtægt af en 16-årig pige og voldtægt af en 21-årig kvinde, som han med en pistol truede ind i et skovområde, hvor forbrydelsen skete.

Endelig blev han dømt for flere indbrud, hvor han især havde haft øje for at negle kvinde og pigeundertøj.

Nægtede alt

Dengang nægtede den 41-årige. Det var ofrene selv, der havde lagt op til sex, erklærede han, selv om han blev dømt ved både byretten og landsretten

Benægtelserne fortsatte i sagen om forsøg på smugfotografering, hvor han i går mødte op i retten uden forsvarer.

Han havde slet ikke været i nærheden af den sovende kvindes lejlighed, forsvarede han sig foran dommeren.

Men retten lagde vægt på forklaringen fra vagtmanden, der pågreb den 41-årige på stedet, og idømte ham ti dagbøder á 200 kroner. Den samlede bøde er dermed så lav, at afgørelsen ikke umiddelbart kan ankes.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere