Dolket af cyklist: Interessante henvendelser til politiet

Østjyllands Politi har fået mere at arbejde med i forhold til at finde manden, der fredag umotiveret stak en kvinde i maven

Det var i dette område i Grenaa, overfaldet skete. (Foto: Google Maps)
Det var i dette område i Grenaa, overfaldet skete. (Foto: Google Maps)

Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Ekstra Bladet kunne i går skrive historien om et uhyggeligt overfald i Grenaa, hvor en 21-årig kvinde fredag ved højlys dag blev stukket med kniv af en forbipasserende cyklist.

Siden skrev andre medier også om historien, og omtalen har tilsyneladende hjulpet, for Østjyllands Politi har efterfølgende fået flere henvendelser fra borgere, der mener at vide noget om det uhyggelige overfald.

- Vi har fået flere henvendelser, men om vi lige står foran en opklaring af sagen, kan jeg ikke udtale mig om. Men vi kan stadigvæk godt bruge oplysninger, der kan bidrage til opklaringen, fortæller vagtchef Jes Frederiksen til Ekstra Bladet.

Se også: Uhyggeligt overfald: Ung kvinde dolket i maven af cyklist

Interessant henvendelse

Lørdag lød meldingen, at man ikke havde meget mere at gå efter end det signalement, kvinden gav af gerningsmanden.

Henvendelserne har dog givet politiet lidt mere at arbejde ud fra.

- Jeg har ikke det fuldstændige overblik over indholdet i henvendelserne, men jeg har dog hørt om én, der kunne være interessant. Om vi er tættere på at finde gerningsmanden, kan jeg ikke sige noget om, siger vagtchefen, der samtidig oplyser, at kvinden, der er uden for livsfare, endnu ikke er blevet genafhørt.

Overfaldet skete fredag eftermiddag klokken 13.24. Kvinden kom gående fra Fredensgade, mens cyklisten kom cyklende på en grussti mellem Bredgade og kirkegården.

Ud af det blå bliver kvinden stukket en enkelt gang med en dolk, da cyklisten cykler forbi hende.

Til alt held nåede dolken ikke dybere end et par centimeter.

Kan være forsøg på manddrab

Angiveligt skete overfaldet helt umotiveret, da kvinden ikke kender gerningsmanden.

Det er ifølge Østjyllands Politi afgørende for, at man i øjeblikket behandler sagen som kvalificeret vold og ikke forsøg på manddrab.

- Det handler jo om grovhed og forsæt. I denne sag er der anvendt et våben, og det gør, at man anvender straffelovens paragraf om kvalificeret vold, fortæller Jes Frederiksen og uddyber, hvorfor sagen ikke behandles som drabsforsøg.

- Hvis man skal sondre mellem forsøg på manddrab og grov vold, så handler det om sådan noget som gerningsmandens forsæt, og det er svært at sige noget om forsættet på nuværende tidspunkt. Derfor behandles det som kvalificeret vold. Men det kan jo så ændres, hvis vi finder ud af, at gerningsmanden havde et motiv, forklarer vagtchefen.

Ifølge kvindens udsagn var der tale om en dansk gerningsmand, som var iført en sort jakke med en hætte med pelskant. Der var ingen mærkater på jakken, der havde en lomme på højre bryst. 

Gerningsmanden kørte på en gammel cykel, der knirkede, og han bar en dolk i højre hånd.

Har man oplysninger, der kan hjælpe politiet med efterforskningen, kan man tage kontakt til Østjyllands Politi på 114.

Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)