Dom: 12 år for bagholdsangreb

18-årig pralede om angreb på rockerborg. Det kostede ham livet

Mikkel Oliver Fack Nielsen blev i dag idømt 12 års fængsel for medvirken til drab. Politiet arbejder på gerningsstedet efter  likvideringen i april 2019. Foto: Kenneth Meyer
Mikkel Oliver Fack Nielsen blev i dag idømt 12 års fængsel for medvirken til drab. Politiet arbejder på gerningsstedet efter likvideringen i april 2019. Foto: Kenneth Meyer

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): En skræmt ung mand, den 27-årige Mikkel Oliver Falck Nielsen, tilstod onsdag sin medvirken til drabet på 18-årige Zobair Saidi i Ladegårdsparken i Holbæk sidste år. Herudover afgav han en detaljeret forklaring om, hvordan den dræbte forinden havde raget sig uklar med både ham og Bandidos, hvilket ledte til den fatale aprilaften. Dommeren kvitterede med 12 års fængsel. 

En broget skare af fremmødte sad klar på tilhørerrækkerne onsdag formiddag ved Retten i Holbæk. Mens der var jovial snak og grin fra en af de tiltaltes pårørende, var drabsofrets familiemedlemmer mutte og sammenbidte inden retssagens start.

Mikkels tilståelse er den anden i sagen, der tæller i alt fire anholdte. Den første kom, da hans kæreste blev idømt et års fængsel for en mindre rolle i drabet tidligere på måneden. De to andre tiltalte er fuldgyldige Bandidos-medlem mer. De nægter sig skyldige og bliver stillet for et nævningeting næste år.

Zobair Saidi blev dræbt i 2019. Moderen, som holder billedet, besvimede i retten, da sønnens formodede drabsmand trådte ind i retten onsdag. Foto: Per Rasmussen Krimi Kvinde tilstår baghold: Hævn for attentat mod rockerborg  

Bange for at være stikker
Den ene rocker, en 28-årig mand, blev støttet af sin lyshårede kæreste, der var mødt i retten. Parret, der havde matchende hættetrøjer på i dagens anledning, smilede kærligt til hinanden ved gensynet. Han var sammen med sin anden tiltalte bandebror på 26 år, bragt ind i salen kort. Her opstod en scene, hvor den yngste af de to rockere lavede grimasser og stirrede på en af Zobairs familiemedlemmer, en ung sorthåret mand, i en sådan grad at politiet greb ind. Det kvitterede rockeren med hårde skældsord, vendt mod drabsofrets pårørende.

De blev herefter ført til et tilstødende lytte-rum, hvor de skulle høre den 27-årige Mikkels tilståelse. Det var rettens vurdering, at manden ikke ville kunne give en sandfærdig forklaring, med de to rockere i salen, og forsvarer og anklager argumenterede begge for, at han frygtede for sit liv.

Hash for fred
Herefter begyndte den 27-årige med en klump i halsen at tilstå.

Mikkel forklarede retten, at begyndelsen på enden for Zobair var, da han sammen med to venner, som en del af indvandrergrupperingen Vang-gruppen, havde truet Mikkel til at stoppe med at sælge hash og stjålet en mindre mængde hash fra ham tilbage i 2018.

Mikkel og Zobair var dog endt med at lave en aftale om, at Mikkel skulle supplere det 18-årige drabsoffer med hash dagligt for ikke at blive chikaneret fortsat.

Under de efterfølgende hyppige møder pralede Zobair med, at han havde deltaget i et brandbombeattentat mod Bandidos klubhus i Holbæk, og herefter forsøgt at trænge ind i rockerborgen.

Den information gik Mikkel videre med til en kammerat, som fik sat et møde i stand med et Bandidos medlem. Flere møder blev planlagt via den krypterede app Wickr over det næste halve år, og endnu en rocker begyndte at deltage.

Mikkel var dog bekymret for mulige repressalier og bakkede ud i første omgang.

 

Lovet en ferierejse
I mellemtiden skiftede forholdet mellem Mikkel og drabsofferet, der derfor alligevel endte med at ville hjælpe Bandidos-rockerne.

- De fortalte, at jeg ville få en ferierejse efterfølgende for at komme lidt væk fra det hele, og så ville de stå i gæld til mig, husker Mikkel tilbage.

De lavede en plan om, at når Zobair skulle hente hash hos Mikkel, ville Bandidos-rockerne udnytte muligheden til at afstraffe Zobair.

Den 26. april kørte Mikkel ud af Holbæk og lod sin kæreste stå for at kaste hash ud ad vinduet og kontakte den ene rocker på Wickr, når Zobair var på vej. På den måde ville han have et alibi, skulle Vang-gruppen ønske hævn.

Kæresten kastede imidlertid hashen ud på den forkerte side af lejligheden. Hun glemte for øvrigt også at kontakte rockeren. Derfor skete der ikke noget den aften.

To dage senere, 28. april 2019, skulle de forsøge igen, og Mikkel havde fået bange anelser. Om eftermiddagen for drabet har han ifølge sit eget udsagn forsøgt at komme ud af aftalen, da han fornemmede, at der var mere på spil. De ville slå Zobair ihjel.  

Om aftenen for mordet ser han den ene rocker vente på en bænk i mørket foran sin lejlighed. Zobair kommer som aftalt gående for at modtage en klump hash fra 3. sal i Ladegårdsparken, hvor Mikkel kaster den ud.

Herefter går han ind i stuen, og hører de fem skud, der slog 18-årige Zobair ihjel.

’Jeg har ikke samvittighed til det’
- Jeg følte ikke rigtig, at der er nogen anden udvej, svarede han på forsvarerens spørgsmål om, hvorfor han ikke fortalte politiet sandheden på aftenen for drabet.

Som forklaring på, hvorfor han vælger at sige sandheden nu, fortalte han, at hans samvittighed byder ham det, inden han hiver en Kleenex op af æsken foran sig, og tørrer øjnene.

Ankede på stedet
Forsvareren argumenterede for, at Mikkel spillede en mindre rolle i drabet og maksimalt skulle have 8 år, også med baggrund i den store mængde oplysninger, han havde bidraget med til efterforskningen.

Dommeren valgte dog at idømme ham 12 års fængsel, som anklageren ønskede. Da straffens længde blev læst op, spærrede den dømte mand øjnene op, og så lettere paf ud. Med fast stemme bekendtgjorde han øjeblikkeligt, at han ønskede at anke.

Anklager Anja Lund Liin fortalte efter dommen, at hun var tilfreds, og at Mikkel nu forventes at blive kronvidne i sagen mod Bandidos rockerne, der starter i januar.

Den nu drabsdømte Mikkel Nielsen blev 'rullet' af Zobair Saidi for 18.000 kroner og 200 gram hash. Det fik den pressede hashpusher til at lave en plan om at 'afstraffe' Zobair i fællesskab med to Bandidos-medlemmer. Foto: Per Rasmussen Krimi 18.000 kroner og 200 gram hash: Derfor blev 18-årig myrdet