Dommer løslader 24-årig efter dobbelt trafikdrab

Et ægtepar mistede tirsdag livet i ulykke ved Jyderup. En 24-årig sigtes for uagtsomt manddrab, men er løsladt

(Video: LocalEyes)

En 24-årig mand, der er blevet sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab efter en trafikulykke, som kostede et ældre ægtepar livet, er blevet løsladt i et grundlovsforhør onsdag eftermiddag.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi vurderede, at den 24-årige kørte så hensynsløst i forbindelse med ulykken i Jyderup tirsdag, at han burde varetægtsfængsles.

Men en dommer i Retten i Holbæk, mente ikke, at der er grundlag for at fængsle manden og besluttede, at han skulle løslades.

Se mere video på localeyes.dk

De to i personbilen blev dræbt i ulykken. Føreren i varevognen er kørt til observation på sygehuset (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk) 112 - 21. okt. 2015 - kl. 13:34 TV: Dødsbilist kræves fængslet efter tragedie

Kørte over spærrefladen
Ulykken skete tirsdag eftermiddag, da den 24-årige kom kørende i en varevogn mod krydset ved Skovvejen og Amtsvejen ved Jyderup på Vestsjælland.

I krydset kører den 24-årige direkte ind i siden på en personbil, som var ved at tage et venstresving. I bilen sad et ældre ægtepar på 85 og 89 år. De omkom begge i ulykken.

- En stribe biler kommer kørende ad Skovvejen og sætter farten ned, da de nærmer sig krydset, fortalte politiets vagtchef René Søe Pedersen tirsdag til Ritzau.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. Den 24-årige mand kørte i en varevogn, og han valgte at køre ind over spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, fortalte vagtchefen tirsdag.

Mens det ældre ægtepar blev dræbt, slap den 24-årige med mindre skader.

Vidner og blodprøver
En bilinspektør har - som altid ved alvorlige ulykker - været ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

112 - 20. okt. 2015 - kl. 20:10 Tragedie: Ægtepar dræbt i voldsom ulykke

Der er også helt rutinemæssigt taget blodprøver af førerne af de to biler for at undersøge, om de skulle være påvirket af alkohol eller stoffer. Det er der dog umiddelbart ikke mistanke om.

Det tager normalt et par uger, før politiet får svar på en blodprøve.

Hvis man overværede ulykken i Jyderup tirsdag, men endnu ikke har snakket med politiet, hører de meget gerne fra jer på telefonnummer 114.