Dommer og advokater ulovligt aflyttet

Optagelse af retsmøde lagt på Youtube. 44-årig far tiltalt for den ulovlige optagelse

Et retsmøde i retten i Holbæk, der blev holdt som telefonmøde mellem en dommer og tre advokater, blev ulovligt aflyttet og optagelsen lagt på Youtube. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
Et retsmøde i retten i Holbæk, der blev holdt som telefonmøde mellem en dommer og tre advokater, blev ulovligt aflyttet og optagelsen lagt på Youtube. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

’Rets-rockere slår til mod børn’.

Sådan lød den opsigtsvækkende overskrift til et video-indslag på Youtube, som en 44-årig københavnsk far lagde op på det sociale medie.

Men indholdet var ret alvorligt, mener Midt- og Vestsjællands politi.

Den 44-årige havde nemlig ulovligt aflyttet et retsmøde i retten i Holbæk mellem en dommer og tre advokater i en sag om forældremyndighed over et barn - og derefter offentliggjort lydoptagelsen på Youtube.

Retsmødet fandt sted som et telefonmøde mellem dommeren og advokaterne, men er alligevel i retsplejelovens forstand et retsmøde, hvor det er forbudt at optage lyd eller billeder.

Den 44-årige deltog ikke selv i retsmødet, men det lykkedes ham at ’hacke’ sig ind på telefonmødet, fordi han var i besiddelse af det rigtige telefonnummer og den kode, der skulle indtastes for at lytte med på telefonmødet.

Dommere er inhabile
Politiet vil ikke forud for retssagen fredag afsløre, hvordan den 44-årige kom i besiddelse af nummer og kode, men det kommer frem i retten, hvor anklagemyndigheden kræver den 44-årige idømt en bøde for den ulovlige lydoptagelse.

Indslaget fra Youtube, der nu er fjernet, vil blive afspillet i retten.

Den 44-årige, der er kendt for at have en række andre kritiske indslag om retssystemet på sin Youtube-kanal, nægter sig skyldig.

Det var retten i Holbæk, der anmeldte sagen til politiet. Derfor skal sagen bedømmes af en dommer fra en anden retskreds, da alle dommere i Holbæk ret anses for inhabile.

Den ulovlige optagelse varede 25 minutter. Retsplejelovens § 32 forbyder at optage lyd eller billeder under retsmøder - medmindre retten undtagelsesvist tillader det. Det sker meget sjældent.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere