Dommer opgav afhøring: Drabssigtet er for syg

Den 28-årige sigtede i dramatisk sag om dobbeltdrab vest for Aarhus meldt rask, men han blev alligevel sendt tilbage til psykiatrisk sygehus før afhøring

Den 28-årige mand, der er anholdt og sigtet for dobbeltdrabet i rækkehuset her i Sabro vest for Aarhus, blev over middag sendt tilbage på Psykiatrisk Hospital i Aarhus før et grundlovsforhør i retten. Han var ude af stand til at gennemføre en afhøring. Foto: Anita Graversen
Den 28-årige mand, der er anholdt og sigtet for dobbeltdrabet i rækkehuset her i Sabro vest for Aarhus, blev over middag sendt tilbage på Psykiatrisk Hospital i Aarhus før et grundlovsforhør i retten. Han var ude af stand til at gennemføre en afhøring. Foto: Anita Graversen

Den unge århusianer, der sigtes for at have dræbt to familiemedlemmer i et rækkehus i den lille østjyske by Sabro, nåede ikke at forklare sig, da han lige over middag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Manden blev af sin forsvarer, politiets anklager og dommeren vurderet til at være for mentalt uligevægtig til at gennemføre et retsmøde.

Det bekræfter Østjyllands Politi og anklager Birgitte Ernst, som selv var til stede.

- Vi vurderede med udgangspunkt i hans fremtræden, at han var for syg og ude af stand til at forstå, hvad der foregik, siger Birgitte Ernst, som fastslår, at ingen af de officielle repræsentanter 'er psykiaterere'.

- Han sagde eller gjorde ingenting, men vi skal sikre, at retssikkerheden er i orden, og vurderer vi, at det er den ikke, så trækker vi håndbremsen, lyder Birgitte Ernsts forklaring.

Den 28-årige østjyde med grønlandske rødder blev ellers op til grundlovsforhøret meldt klar til at gennemføre en afhøring. Men den vurdering var de juridiske eksperter ikke enige i.

Fjern og psykotisk
Han blev oprindelig anholdt og sigtet for dobbeldrabet kort før midnat onsdag efter fundet af en 92-årig enkemands og en 61-årig kvindes lig. De afdøde var efterladt i den ældre mands rækkehus i et seniorbolig-område i Højagerparken vest for Aarhus.

De to drabsofre, der er i nær familie med den sigtede, blev ifølge Østjyllands Politi og sigtelsen dræbt med kniv og økse, og deres kranier var knust, da politifolk og redningsmandskab kom til stede.

Manden blev i arresten undersøgt af en speciallæge i psykiatri, som nåede frem til, at han i den situation virkede fjern, apatisk og psykotisk. Han besvarede rutinemæssigt spørgsmål med ordene 'ved ikke'.

Han nægter sig skyldig
Den 28-årige mand blev derfor i første omgang torsdag fremstillet i grundlovsforhør in absentia bag lukkede døre. Det skete af hensyn til politiets efterforskning.

Den drabssigtede blev ved den lejlighed varetægtsfængslet i surrogat i fire uger og derefter indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

På sin klients vegne har forsvarsadvokat Henrik Fibiger Hansen erklæret, at manden nægter sig skyldig.

Det er uklart, hvornår retten igen vil forsøge at gennemføre en afhøring af den mentalt ustabile østjyde.

Gerningsstedet for dobbeltdrabet på en 92-årig mand og en 61-årig kvinde i Sabro var torsdag øde, spærret af og forsynet med 'adgang forbudt'-mærke og en effektiv plombering. Foto: Anita Graversen Krimi Nabo i chok: Brutalt dobbeltdrab i fredeligt kvarter

Politiet har plomberet døren til gerningsstedet for dobbeltdrabet i Sabro vest for Aarhus. En 28-årig mand er anholdt og sigtet i sagen. Foto: Anita Graversen 112 - 25. apr. 2019 - kl. 12:41 Ofre for dobbeltdrab: Dræbt med økse og kniv