Don Ø går til modangreb: Langer ud efter politiet

Flemming Østergaard er idømt fire måneders fængsel for kursmanipulation, men nu langer han kraftigt ud efter politiets håndtering af sagen

Flemming Østergaard modtog en dom på fire måneders ubetinget fængsel, mens Jørgen Glistrup blev idømt seks måneders ubetinget fængsel. Begge havde nægtet sig skyldige og ankede gennem deres forsvarere dommen på stedet. (Foto: Stine Bidstrup)
Flemming Østergaard modtog en dom på fire måneders ubetinget fængsel, mens Jørgen Glistrup blev idømt seks måneders ubetinget fængsel. Begge havde nægtet sig skyldige og ankede gennem deres forsvarere dommen på stedet. (Foto: Stine Bidstrup)

Fire måneder i fængsel.

Det blev 8 september dommen som Flemming Østergaard skulle forholde sig til. Sammen med Parkens tidligere direktør, Jørgen Glistrup, blev de dømt for kursmanipulation.

Mandag kom det frem, at bagmandspolitiet valgte at kontraanke dommene mod 'hovedaktørerne' i Parken-sagen, men nu går Don Ø selv til modangreb på Facebook.

- Bagmandspolitiet har med et anbefalet brev til mig i dag endelig bekræfter, at de kontra-anker dommen i Parken-sagen. Endnu en gang interessant at konstatere, at medierne bliver orienteret før de anklagede.

Se også: Bagmandspolitiet anker domme om kursfup med Parken-aktier

- Jeg har stadig fuld tiltro til det danske retssystem, men jeg må indrømme, at jeg indrømme, at der er ting både før og efter retssagen, der har overrasket mig negativt, skriver Flemming Østergaard på Facebook.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Flemming Østergaard onsdag aften, men med ordene 'Jeg har travlt. Læs hvad jeg har skrevet på Facebook' ønskede han ikke at give en uddybende kommentar.

Prøveklud
Ifølge Don Ø har det lange sagsforløb taget på kræfterne, og han føler sig som en kastebold i systemet.

- Både jeg og min advokat forventede, at sagen ville blive anket for både Bagmandspolitiet og medierne en 'principsag'. Man ønsker, at sagen sætter en stor rettesnor for, hvordan aktører på markedet bør agere.

Se også: Don Ø idømt fængsel: Her er hans første kommentar

- Jeg vil blot notere, at det er ikke rart at være 'prøveklud' igennem seks - otte år for deres principsag, skriver Don Ø på Facebook.

Derudover tilføjer han, at sagen har tæret på både ham selv og hans familie.

Skærpet straf
Flemming Østergaard modtog en dom på fire måneders ubetinget fængsel, mens Jørgen Glistrup blev idømt seks måneders ubetinget fængsel. Begge havde nægtet sig skyldige og ankede gennem deres forsvarere dommen på stedet.

Men Bagmandspolitiet lægger op til en skærpelse, hvad angår sanktionsspørgsmålet.

- Anklagemyndigheden anker mod dem, som vi opfatter som hovedaktørerne, fordi vi mener, at landsretten skal have mulighed for at tage stilling til denne sag. Det er den egnet til.

112 - 8. sep. 2015 - kl. 16:04 Don Ø skal i fængsel

- Det drejer sig om handel med egne aktier. Hvornår er det kursmanipulation, og hvornår er det lovligt. Det er ikke et helt enkelt spørgsmål. Hvornår er man på den ene side, og hvornår er man på den anden side af stregen, siger anklager Morten Niels Jakobsen.

Han forventer, at sagen kommer til at vare tyve retsdage i landsretten.