Drab på mand med Downs: Betjente mistænkt for lovbrud

Fire betjente er mistænkt for lovbrud, efter en mand med Downs syndrom blev dræbt af svensk politi sidste år.

Fire svenske politibetjente er mistænkt for at have overtrådt loven, efter at en 20-årig mand med Downs syndrom blev skudt og dræbt af politiet i Stockholm sidste år.

Det rapporterer SVT Nyheter, efter at undersøgelsen af hændelsesforløbet er afsluttet.

Advokat Anton Strand, der repræsenterer en af betjentene, siger til det svenske nyhedsbureau TT, at han ikke ønsker at uddybe mistanken mod betjentene, men at hans klient nægter sig skyldig.

- Jeg har læst den foreløbige undersøgelse, og på trods af denne begivenheds tragiske udfald er det svært se, at politiet skulle have gjort noget galt, siger han.

- Det er en frygtelig ulykke. Med den baggrundsinformation, jeg har fået, er det min opfattelse, at intet politi ville have handlet anderledes, tilføjer han.

Den 2. august sidste år blev den 20-årige Eric Torell, der havde et intellekt som en treårigs, dræbt af politiets skud i Stockholm.

Den 20-årige mand bar en legetøjspistol.

Betjente, der blev kaldt ud til Vasastan i den centrale del af Stockholm, oplevede en så truende situation, at de valgte at åbne ild.

Det skete omkring klokken fire om morgenen torsdag den 2. august. Knap to timer senere blev den 20-årige mand erklæret død på hospitalet.

De mistænkte politibetjente har nu to uger til at fremlægge deres synspunkter på efterforskningen. Derefter vil anklagemyndigheden beslutte, om der skal rejses tiltale.

Familien til Eric Torell meldte ham savnet omkring en time efter skudepisoden. Han var stukket af hjemmefra, som han havde en tendens til at gøre.

Familien har tidligere fortalt Aftonbladet og Expressen, at den 20-årige befandt sig på en treårigs niveau og havde vanskeligt ved at kommunikere.

- Et barn med Downs syndrom og autistisk. Hvordan skulle han kunne være så truende? Det giver ikke mening, sagde den dræbtes mor til Aftonbladet i august sidste år.