Drabet i Fogedretten: Anklager kræver livstid

Forsvaret til Jørgen Saugsted ønsker 16 års fængsel, mens anklagemyndigheden fastholder ønsket om livstid

Østre Landsret (Ekstra Bladet): Hvad koster det at tage et liv og have viljen til at tage et andet?

Det skal Østre Landsret i dag vurdere, hvor 68-årige Jørgen Saugsted har anket en dom om livstid, som han modtog 19. marts i år for drabet på advokat Anders Lindholdt samt drabsforsøget på sin ekssvigersøn i september sidste år.

Både Jørgen Saugsted selv, samt hans 34-årige datter har nu afgivet forklaring i sagen, der nu afventer en afgørelse senere i dag.

Ifølge anklager i sagen Anders Larsson skal Jørgen Saugsted have livstid for det, anklageren betegner som et 'planlagt, koldblodigt og determineret' drab samt forsøg på samme.

- Vi skal i dag tage stilling til en ganske planlagt og overlagt handling. Det begyndte allerede dagen før, hvor tiltalte savede en jagtriffel til, så den passede ned i hans taske, sagde anklager Anders Larsson i sin procedure i sagen, hvor han især lagde væk på, at Jørgen Saugsted ikke advarede sine ofre, før han skød imod dem.

- Det er tale om en direkte likvidering, når man skyder med et jagtgevær mod mennesker, der ikke har mulighed for at flygte, fortsatte anklageren og gentog dermed den påstand, som anklager Stig Fleischer fremsagde, da sagen kørte i byretten.

Ifølge den 68-årige morfars forsvarsadvokat skal dommen dog være mildere end livstid.

- Der skal ikke herske tvivl om, at min klient har begået noget helt forfærdeligt. Det er en forbrydelse, som kun haft tabere, lød det fra forsvarer Mette Grith Stage, der ønsker en straf på 16 år for sin klient.

Det er især den 68-åriges mentale tilstand op til drabet, samt omstændighederne omkring den betændte samværssag, som forsvaren mener, er formildende i sagen.

- Det følelsesmæssige pres, min klient er underkastet på det hr tidspunkt, er det, der beklageligvis for alle, får ham til at træffe en så fatal beslutning.

Inden dommeren og domsmænd trak sig tilbage fik Jørgen Sausted det sidste ord.

- Det jeg har gjort, er helt vanvittigt og helt forkert. Jeg er frygtelig ked af det, sagde den 68-årige mand med rystende stemme.

Der forventes afgørelse i sagen senere i dag.

Ekstra Blade følger sagen..

1 af 2 
2 af 2