Drabet i Fogedretten: Far vil gøre alt for dem han elsker

Jørgen Saugsteds 34-årige datter har nu afgivet forklaring i sagen, hvor hendes far forsøger at undgå livsstid for drab og drabsforsøg

Østre Landsret (Ekstra Bladet): Det var en skrøbelig og spinkel kvinde, der i dag indtog vidnepladsen i Østre Landsret og forklarede, hvad der fik en 68-årig mand og morfar til at nedskyde to mennesker i Fogedretten i september sidste år.

- Min far er et meget empatisk menneske, og når han elsker nogen, så elsker han dem helt igennem og vil gøre alt for dem, lød den fra Jørgen Saugsteds 34-årige datter, der havde svært ved at holde gråden tilbage under sin forklaring til retten.

Jørgen Saugsted med barnebarnet. (Privatfoto) 112 - 27. okt. 2015 - kl. 11:11 Drabet i Fogedretten: Jeg ville befri mit barnebarn

Ifølge den 34-årige var det af kærlighed til hende selv og hendes nu 4-årige søn, der gjorde, at hendes far Jørgen Saugsted 16. september sidste år valgte at gøre sig selv til drabsmand.

Forinden havde den 68-årige far og morfar været vidne til den bitre og betændte samværsstrid om barnebarnet, der kørte imellem den 34-årige datter og hendes ekskæreste.

- Jeg ved, hvordan han har det, når han ser folk, han holder af, lide, forklare datteren om tiden inden drabet på advokat Anders Lindholdt og drabsforsøget på eks-svigersønnen i et retslokale på Hestemøllerstræde i København.

Kunne ikke enes
I sit vidneudsagn støttede datteren sin fars forklaring om tiden op til drabet, hvor den 68-årige blandt andet havde søvnbesvær, fordi samværssagen trak i langdrag.

- Min far spiste dobbelt så mange smertestillende imod sin migræne, som han burde. Jeg kunne godt mærke, at han ikke havde det godt, forklarede kvinden.

Ifølge den 34-årige kvinde ønskede hun selv, at hendes 31-årige ekskæreste skulle have et godt forhold til sønnen. Alligevel kunne de to ikke enes, og den 68-årige morfar blev derfor fra start blandet ind i den betændte samværssag.

- Det var helt naturligt for ham, at være en del af sagen. Han var mere en far for min søn, end min ekskæreste var, lød det fra den 34-årige kvinde.

68-årige Jørgen Saugsted blev i marts kendt skyldig i drab og drabsforsøg, men forsøger nu at få dommen på livstid nedsat til mellem 14 og 16 år.

Ankesagen ved Østre Landsret, som forventes at blive afsluttet i eftermiddag, kommer alene til at handle om straffens længde og ikke hvorvidt Jørgen Saugsted er skyldig eller ej.

Ekstra Bladet følger sagen..

1 af 2 
2 af 2 Jørgen Saugsted med barnebarnet. (Privatfoto)