Drabet på Kim Wall: Nu er der nyt om Madsens ankesag

Østre Landsret skal behandle Peter Madsens ankesag til september

For nylig kom det frem, at Peter Madsen valgte at anke straffens længde. Hvad vil det sige at anke, og hvad betyder det for sagen? Få svaret her. Producer: Martin Lorentsen

Ankesagen mod Peter Madsen er nu blevet berammet ved Østre Landsret.

Det oplyser Statsadvokaten på Twitter.

112 Madsens forsvarer: Han orker ikke mere

Den 47-årige ubådsbygger, der ved Københavns Byret fik livstid for drabet på den svenske journalist Kim Walli i april, skal møde i Østre Landsret 5, 12. og 14. september 2018, oplyser statsadvokaten i København.

I sidste uge meddelte Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark, at det alene er Byrettens strafudmåling på livsvarigt fængsel, som Peter Madsen vil forsøge at få ændret i Landsretten.

– Det handler om, at han ikke orker en tur i den store mølle igen, sagde forsvareren i forbindelse med udmeldingen om anken til Ekstra Bladet.

Det betyder også, at Peter Madsen har opgivet at forsøge at blive frikendt for drabet på den unge journalist.

Peter Madsen nægtede sig skyldig under sagen i Københavns Byret og forklarede, at Kim Wall døde som følge af en ulykke med udstødningsgasser om bord på ubåden Nautilus.

Den forklaring forkastede en enig domsmandsret i byretten.

Peter Madsen blev i Københavns Byret den 25.april dømt for drab, seksuel mishandling og partering af Kim Wall om bord på ubåden Nautilus i august sidste år.

Ole Stobbe har skrevet et længere indlæg om Peter Madsen og livet før og efter kæresten Kim Walls død. Indlægget bringes i dagens udgave af Weekendavisen. Privatfoto 112 Kim Walls kæreste: Peter Madsen har gjort verden til et dårligere sted

Under sin varetægtsfængsling i sagen har Peter Madsen været underkastet en række strenge regler om blandt andet besøgs- og brevkontrol.

Men disse restrikstioner bortfaldt, da Madsen gennem sin forsvarer oplyse, at ankesagen alene skal omhandle sagens straf.