Drabschef om undersøgelse: Jeg mener ikke at have gjort noget forkert

Erkender, at ledelsen i Københavns Politi ikke kunne have handlet anderledes

Tidligere i dag kom det frem, at Jens Møller, drabschef ved Københavns Politi nu undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for at have overtrådt sin tavshedpligt.

I perioden, hvor sagen undersøges, er Jens Møller flyttet væk fra afdelingen for personfarlig kriminalitet, hvor han nu i stedet skal lede afdelingen for berigelseskriminalitet.

Selv har han følgende kommentar til sagen:

Drabschef Jens Møller fortæller, at politiet minutiøst har undersøgt, om Peter Madsen kan have skilt sig af med et hukommelseskort til et videokamera, der blev fundet i ubåden, eksempelvis da han blev anholdt i Dragør Havn. De har endda undersøgt, om han kunne have slugt et kort. Det er dog uvist, om der har været noget kort i kameraet. Fotos: Rasmus Flindt Pedersen og Sonny Windstrup Krimi Omfattende jagt i ubådssagen: Undersøgte om Madsen havde slugt bevis

- Det er helt naturligt, at Københavns Politi har bedt DUP undersøge sagen på baggrund af den omtale, bogen har fået i visse medier. Og det er ligeså naturligt, at jeg ikke kan bestride den stilling, så længe undersøgelsen står på, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg mener ikke, jeg har overtrådt min tavshedspligt eller på anden vis har gjort noget forkert, tilføjer han.

Medieomtalen, han omtaler, er en blandt andet en artikel i Politiken, hvor man har nærlæst den omtalte bog, 'Opklaret - en drabschefens erindringer'.

I den forbindelse stiller Politiken spørgsmål ved, om Jens Møller har været for åbenmundet i forhold til beskrivelser af henholdsvis sagen om Lors Doukaiev - den etbenede bombemand - samt Omar El Hussein-sagen.

Se også: Politiet anmelder drabschef

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere