Drabsdømt skal betale 2,5 millioner kr. til enken og hendes seks børn

Staten har lagt formuen ud, og vil prøve at inddrive pengene hos drabsmand

Shahid Raza Chaudry, 39, er idømt 12 års fængsel, udvist, og skal betale 2,5 mio. kr. i erstatning til den dræbtes familie. (Politifoto)
Shahid Raza Chaudry, 39, er idømt 12 års fængsel, udvist, og skal betale 2,5 mio. kr. i erstatning til den dræbtes familie. (Politifoto)

Drabsmanden Shahid Raza Chaudry, 39-årig pakistaner, der i fredags blev idømt 12 års fængsel ved retten i Glostrup for mordet på sin arbejdsgiver, den 45-årige Muhammad Arfan, skal betale knapt 2,5 millioner kr. i erstatning til Muhammad Arfans hustru og seks børn.

Foreløbig har statskassen udbetalt erstatningen for tab af forsøger til Muhammad Arfans familie, men den dømte skal betale erstatningen, hvis han nogensinde kommer til penge.

Efter afsoningen skal Shahid Raza Chaudry udvises for bestandigt til Pakistan.

Det var Muhammad Arfan, der fik hentet Shahid Raza Chaudry til Danmark, så han kunne arbejde for ham på hans autoværksted. De var gode venner, nærmest som brødre, men efterhånden udviklede forholdet sig til blodigt uvenskab, da Shahid Raza Chaudry følte sig snydt.

Gode venner, så fjender
Han havde skudt penge i autoværkstedet, og var både blevet stillet en opholdstilladelse i udsigt og et løfte om, at han på sigt kunne overtage autoværkstedet. Men det hele var varm luft.

Derfor besluttede han sig for at slå Muhammad Arfan ihjel. Retten i Glostrup lagde til grund, at der var tale om et hævndrab.

Ugen før drabet blev Shahid Raza Chaudry opsøgt i sit hjem af Muhammad Arfan og flere andre, hvor han blev tæsket med slag og spark. Under overfaldet sagde han, ifølge flere vidner til Muhammad Arfan: - Slå mig ihjel, ellers slår jeg dig ihjel.

Den 10. november 2011 kl. 00.15 opsøgte Shahid Raza Chaudry så Muhammed Arfan i Høje Gladsaxe. På p-pladsen tæt ved hans hjem blev han slået mindst fire gange i hovedet med en ratlås, mens den 45-årige lå på jorden.

Tre dræbende kraniebrud
Tre af slagene gav ham kraniebrud, der hver især var dræbende, fortalte en retsmediciner i retten. Det fik retten til at afvise forklaringen om nødværge.

Shahid Raza Chaudry nægtede sig skyldig i drab, og ankede dommen på stedet til frifindelse. Han hævder, at han slog i nødværge. Hans storebror er tidligere idømt et års fængsel for grov vold, fordi han kørte drabsmanden til stedet, havde skygget Arfan i taxaen og påkørt ham med bilen straks inden, lillebroderen dræbte ham.

Mændene flygtede i taxaen, og Shahid Raza Chaudry rejste til Pakistan, hvor det lykkedes ham, at holde sig skjult i et par år. Under retssagen hævdede den 39-årige, at han i Pakistan blev tilbageholdt og mishandlet af familie til den dræbte Muhammad Arfan, men det har politiet ikke kunnet få bekræftet.

Sidste år besluttede Shahid Raza Chaudry at henvende sig til den danske ambassade i Pakistan for at blive udleveret til Danmark. Det gjorde han frivilligt.

Den 35-årige pakistaner Chaudhry Shahid Reza mistænkes for at have tæsket Muhammad Arfan ihjel med en ratlås. Nu eftersøger Københavns Vestegns Politi manden via Interpol. (Politifoto) 112 Drab i Høje Gladsaxe: Offer hjalp mistænkt drabsmand til Danmark

35-årige pakistaner Chaudhry Shahid Reza mistænkes for at tæsket Muhammad Arfan ihjel med en ratlås. (Politifoto) 112 Pakistaner efterlyses for Gladsaxe-drab

Dommen i fredags var den anden drabs-dom den dag, hvor der blev givet 12 års fængsel og udvist for bestandigt for et overlagt drab.

Stak kvinde med 40 knivstik
Den 46-årige tuneser Ameur Beu Mohamed Ben Taieb blev ved retten i Helsingør idømt 12 års fængsel og udvist for knivmordet på sin eks-kæreste Maria Louise Hansen, 39, i Kokkedal den 23. april sidste år.

Hun havde fire uger før anmeldt Ameur Taieb for trusler, og bad politiet om et tilhold mod eks-kæresten. Politiet nåede ikke at udstede tilholdet, før den 46-årige lå i baghold ved en Fakta-butik i Kokkedal og stak hende mindst 40 gange, heraf mange stik i halsen.

Han var vred over, at Maria Louise Hansen havde forladt ham. Han havde også en økse med til overfaldet.

Efter drabet opsøgte han sin ekskone med blod på hænderne og erkendte, at han havde slået Maria Louise Hansen ihjel.

Ameur Taieb, der tog betænkningstid, blev dømt til at betale parrets to mindreårige børn en halv million kr. i erstatning.

Maria Louise Fiedler Hansen, 38-årig mor til to, blev dræbt i Kokkedal nord for København. (Foto: Jan Sommer/privatfoto) 112 Mor til to dræbt: Tiltalt opsøgte ekskone med blod på hænderne

En 46-årig ekskæreste er tiltalt for drabet på Maria Louise Fiedler Hansen. (Foto: Jan Sommer/Privatfoto) 112 Drabstiltalt brød grædende sammen under ekskones forklaring

1 af 4 Den 45-årige familiefar Muhammad Arfan havde været i Danmark siden 1983.Han drev et autoværksted og havde seks børn. (Privatfoto)
2 af 4 Muhammad Arfan blev dræbt med en ratlås som denne. Han fik tre kraniebrud, der hver i sær var dødelige. (Politifoto)
3 af 4 Maria Louise Fiedler Hansen blev stukket ned med 40 knivstik af sin ekskæreste ved Fakta i Kokkedal. Han fik 12 års fængsel og udvises til Tunesien. (Foto: Jan Sommer/Privatfoto)
4 af 4 Shahid Raza Chaudry, 39, er idømt 12 års fængsel, udvist, og skal betale 2,5 mio. kr. i erstatning til den dræbtes familie. (Politifoto)