Drabsmand blev seriepyroman: Her er hans dom

Får landets hårdeste straf: 44-årig mand og hans kæreste startede i alt 14 brande i København. Skaderne løber op i næsten 10 millioner kroner

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En prøveløsladt drabsmand skal fængsles i forvaring på ubestemt tid, efter han sidste sommer startede 14 brande i København - primært på Amager.

Det har et nævningeting ved Københavns Byret netop slået fast.

Hans 38-årige kæreste, der onsdag blev kendt skyldig i at have deltaget ved påsættelsen af de seks af brandene, skal i fængsel i et år og tre måneder, som dog ikke skal afsones, såfremt hun ikke begår lignende strafbare handlinger i en prøvetid på to år, ligesom hun skal udføre samfundstjeneste i 200 timer.

Ingen af de dømte kom med de store udbrud, da dommen blev læst op, men ankede begge på stedet til frifindelse. Kvinden sad med parrets lille barn på skødet, mens familiens skæbne blev afgjort.

Se også: Par er fundet skyldige i ildspåsættelser

Pyroman-parret hærgede i perioden 4. maj-28. august sidste sommer, hvor der blandt andet blev stukket ild til fire busser på en parkeringsplads. Busserne udbrændte, mens tre andre busser ligeledes fik skader. Skaderne på busserne løber op i 8,5 millioner kroner.

Sagen startede 25. august og har kørt over adskillige retsdage. Her er det blandt andet kommet frem, at det blandt andet er dna-spor, der knytter de to til brandene, ligesom den nu 44-årige mand havde købt en dunk benzin samme dag, som der blev sat ild til en bil på Prags Boulevard.

Se også: Tiltalt som serie-pyromaner: Førte fotoalbum over flammehav

Kvinden havde desuden et billede af den brændende bil på sin telefon.

Politiet har også aflyttet den 44-årige mand, som tidligere er idømt 14 års fængsel for et rovmord, efter mistanken blev rettet mod ham og kæresten, ligesom der er flere overvågningsvideoer, der peger på parret.

I retten fremhævede senioranklager Jakob Buch-Jepsen også den måde, de to talte sammen.

- Jeg har været ude at futte af, kunne den 44-årige mand for eksempel finde på at sige og generelt viste telefonaflytningerne, at ord som ild, brand og 'futte af' udgjorde en stor del af deres samtaler.

Se også: 'Har du ild i håret?' Sådan talte pyroman-tiltalte sammen

Men ifølge kæresten betød det påfaldende sprogbrug ingenting.

- Det er sådan, min mand og jeg taler sammen. Det er bare gas, forklarede den 38-årige kvinde i retten.

Den 44-årige dømte drabsmand har siddet varetægtsfængslet siden oktober sidste år, mens den 38-årige kvinde har været på fri fod. Han skal fortsat sidde fængslet, mens han venter på ankesagen, mens kvinden kunne forlade retten med sine venner og familie.

Da dommeren valgte at udstrække navneforbuddet i sagen, til ankesagen har været for, kan Ekstra Bladet ikke skrive navnene på de dømte, ligesom vi heller ikke kan komme nærmere ind på detaljerne om drabssagen, den 44-årige tidligere er dømt i.