Drabsmand i retten: Jeg har begået en forfærdelig forbrydelse

Anders Larsen føler sig uretfærdigt behandlet i retten, og overvejer at anke dommen inden han overhovedet har modtaget den

Sådan sagde anklager Sune Ploug Sørensen efter dommen. (Foto: Josephine Helbrandt)

Retten i Glostrup (Ekstra Bladet): 41-årige Anders Larsen er netop blevet kendt skyldig i mord og usømmelig omgang med lig. Han har tidligere erkendt drabet på sin kæreste Hafida Bourouih, men nægtet sig skyldig i anklagen om, at han skulle have haft til hensigt at partere liget.

- Jeg er meget trist. Sådan starter Anders Larsen ud, da han som det sidste på dagsordnen får lov til at komme med en kommentar, inden dommerne skal votere og finde en passende straf.

Da Anders Larsen får lov til at komme med en sidste kommentar, er der flere af de tilhørende, der forlader retssalen.

- Jeg har begået en forfærdelig forbrydelse. jeg har slået et menneske ihjel. Derfor har jeg også erkendt mig skyldig i drabet og det skal jeg have min straf for. Sådan forklarer en grådkvalt Anders Larsen i retten.

Se også: Anklager: Anders skal idømmes 14 års fængsel

Han erkender sin handling, og står ved at han skal have sin straf. Alligevel siger han, at han har lyst til at anke dommen, allerede før han har fået den.

- Selvfølgelig skal jeg have en straf, men jeg har lyst til at anke allerede nu, fordi jeg ikke føler, at sandheden ikke er kommet frem her i retten. Det billede der er kommet frem, af det liv vi har haft, og det billede af hvordan børnene har haft det, det er helt forkert, siger han og uddybber:

- Det billede der er blevet tegnet af mig, og af vores liv det passer ikke. Jeg føler ikke, at sandheden er kommet frem, og det er jeg naturligvis ked af. Jeg føler ikke, at jeg kender det menneske, som der er blevet tegnet et billede af her i retten, forklarede han.

Anders Larsen fortalte yderligere, at han igennem retssagen har følt at retten kun har interesseret sig for selve drabet og ikke for de omstændigheder det blev begået under.

- Det eneste der har været relevant for retssagen, er det der skete den pågældende aften. Der er ingen der vil se på det liv jeg havde levet. Jeg var desperat, og sådan havde jeg levet de sidste to år, hvor jeg havde været på randen af vanvid, forklarede Anders Larsen i retten.

Anders Larsen nævner, at han i øvrigt har bedt sine forældre og et par af sine venner om at møde op i retten i dag for at vise respekt til Hafida Bourouih. Han er indstillet på at tage sin straf, men ulykkelig for den måde retssagen har kørt på.

- Når man har slået et menneske ihjel, som jeg har gjort, så skal man have sin straf, men jeg vil også have sandheden frem, forklarede han.

- Det mord var på ingen måde planlagt, og alt det jeg har fortalt har været rigtigt, afsluttede han.

Dommerne er lige nu ved at votere. Kl. 12 falder der dom i sagen.

 

 

 

1 af 2 
2 af 2