Drabsmand med forældremyndighed: - Forståeligt at folk er chokerede

Men Børnerådets formand stoler på, at Statsforvaltningen har truffet den rette beslutning i sagen om den dræbte Hafida og hendes eksmand, der nu har fået forældremyndigheden over deres to små drenge

Debatten har raset - særligt på de sociale medier - efter det søndag kom frem, at faren til to små drenge har fået forældremyndigheden, efter morens død.

Det er nemlig sket til trods for, at faren Anders Larsen sidder fængslet, efter han har erkendt at have slået sin ekskone og børnenes mor, Hafida Bourouih. Og det forarger hos mange, selvom det ifølge TV2 står i Statsforvaltningens vurdering, at børnene 'har en god og kærlig tilknytning' til deres far.

Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto) 112 - 29. mar. 2015 - kl. 23:26 Dræbte deres mor: Nu får han forældremyndigheden

- Der er to indfaldsvinkler i en sag som denne: Den 'voksne', hvor det er forståeligt, at folk rynker brynene og bliver lidt chokerede over, at det kan ske - og den anden, som handler om børnene. Og vores holdning er, at det uanset hvad er fuldstændig afgørende, hvad der er bedst for børnene, siger Per Larsen, der er formand i Børnerådet.

- Det kan da også godt støde mig lidt, men vi må stole på, at de folk, der har forstand på det - i dette tilfælde Statsforvaltningen - har lavet en solid og grundig undersøgelse, siger han og tilføjer, at beslutningen ligeledes er i tråd med FN's Børnekonvention.

Efterforskere i gang med at undersøge Hafida Bourouihs fundne effekter. (Foto: Mogens Flindt, Privatfoto) Krimi Drabeligste sommer i 10 år

Det betyder dog ikke, at børnene, der er to og fire år i dag og dermed formentlig for små til at forstå, hvad der er sket, ikke selv har noget at skulle have sagt.

- Der er ingen tvivl om, at hvis det går hen og bliver problematisk, vil børnene have en mulighed for at blive hørt, når de bliver lidt ældre - det står ligeledes i Børnekonventionen, siger Per Larsen.

Se også: Børns Vilkår: Drabsmand kan godt være en god far

Børnerådsformanden, der har en fortid som chefpolitiinspektør i Københavns Politi, tilføjer til sidst, at han ikke har oplevet sager som denne tidligere.

- Nej, heldigvis, lyder det fra Per Larsen.

Anders Larsens sag behandles fortsat af anklagemyndigheden, og der er endnu ikke sat en dato for retssagen, der dog forventes at køre som en tilståelsessag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere