Drabsmistænkte i vild flugt: Bliv indenfor og lås døren

To canadiske teenagere mistænkt for drab har været på flugt i 14 dage. Nu advarer politiet borgerne i en lille by

Dette er på tragisk vis det sidste glimt af Lucas og Chynna, familie og venner får at se. Video: Ritzau Scanpix

18-årige Bryer Schmegelsky og 19-årige Kam McLeod har i 14 dage været på flugt fra politiet, men nu strammer politiet grebet.

De to teenagere er mistænkt for at stå bag drabet på parret Lucas Fowler og Chynna Deese, der efter sigende blev myrdet, da deres bil gik i stå under deres bilferie i Canada.

Mandag morgen dansk tid udviklede jagten sig dramatisk, da vidner havde spottet de to mistænkte i byen York Landing i området Manitoba.

Samtidig blev borgere i området rådet til at blive indenfor og låse alle døre og vinduer, imens politiet arbejdet på stedet.

Men selv om indsatsen er massiv i området, så er det to mistænkte stadig ikke blevet fundet af canadisk politi.

Fra savnede til drabsmistænkte
De to mænd er mistænkt for at have dræbt tre mennesker - en 64-årig universitetsprofessor fra Vancouver samt føromtalte par, der var på kærlighedstur i Canada.

Bryer Schmegelsky og Kam McLeod blev oprindeligt meldt savnede 19. juli , men få dage senere tog sagen en overraskende drejning, da canadisk politi udpegede de to som mistænkte for et dobbeltdrab på en 24-årig kvinde fra North Carolina, USA, og hendes 23-årige kæreste fra Sydney, Australien.

Politiet vil ikke sige, hvordan parret er døde, men de efterforsker begge dødsfald som mord.

Mordene fandt sted ved den canadiske 'Highway of Tears', som er en øde strækning, hvor 18 kvinder er forsvundet over de sidste 40 år. Mange af kvinderne er senere fundet myrdet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politifotos af de to formodede gerningsmænd.
Politifotos af de to formodede gerningsmænd.

- På dette tidspunkt har vi ikke noget, der indikerer, at deres dødsfald skulle kunne sættes sammen med andre efterforskninger. Det er ikke klart, om Lucas og Chynna blev efterstræbt, eller om det var et 'tilfældigt møde', der er fundet sted, fortalte Janelle Shoihet fra det canadiske politi.

Mødte dem kort før mordet
Broderen til Chynna har udtalt til CBS, at hans søster var en 'fri sjæl, der elskede at rejse'.

- De var begge to virkelig søde, begge optimistiske og altid spontane, fortalte Stetson Deese.

Parrets lig blev opdaget sidste mandag ved deres blå varevogn, som de havde kørt rundt i på hele turen.

Curtis og Sandra Broughton har fortalt til politiet, at de mødte det unge par kort før mordene.

De stoppede for at hjælpe dem, fordi deres bil var brudt sammen, men tog videre, da parret fortalte, at de godt vidste, hvordan de skulle fikse bilen.

- Vi var der for at hjælpe dem, og den dag skete det mest forfærdelige, og de blev dræbt, fortalte Sandra Brougthon.

Lucas Fowlers far er politibetjent i Australien, men er rejst til Canada for at for at undersøge sagen. Chynna Deeses bror fortalte til CBS at søsterens pas blev fundet i bilen, men at parrets andre identifikationspapirer ikke er at finde.

Politiet har offentliggjort en video, hvor det dræbte par stopper på en tankstation og krammer. Kort efter blev de fundet dræbt. Foto: Ritzau Scanpix
Politiet har offentliggjort en video, hvor det dræbte par stopper på en tankstation og krammer. Kort efter blev de fundet dræbt. Foto: Ritzau Scanpix
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere