Drabssag: Bettina skal begraves sammen med morfar

Det er næsten en måned siden, at Bettina Arnsfeldt Olsens lig blev fundet, men først nu har politiet valgt at frigive den 34-årige kvindes jordiske rester

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om drabet på Bettina Arnsfeldt Olsen. Foto: Privat
Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om drabet på Bettina Arnsfeldt Olsen. Foto: Privat

Mystikken omkring Bettina Arnsfeldt Olsens død er fortsat stor, men nu kan hendes familie komme et lille skridt længere i deres bearbejdning i sorgen over at have mistet hende. Det sker, efter Sydssjællands- og Lolland-Falsters Politi tirsdag har valgt at frigive den 34-årige kvindes lig.

Kvindeliget blev fundet på Møn 24. november, og i starten af december kunne politiet bekræfte, at der var tale om Bettina Arnsfeldt Olsen, der havde været forsvundet siden midten af november.

Se også: Mystik om Bettinas død: Familien har brug for svar

Nu er politiet færdige med deres undersøgelser, og dermed kan familien endelig få lov til at sige endegyldigt farvel til Bettina Arnsfeldt Olsen i kirken. Netop dette betyder meget for familien, lyder det fra Brian Hansen, fætter til den afdøde kvinde, der boede hele sit liv på Møn. Han fortæller dog, at den endelige dato for begravelsen endnu ikke er helt på plads endnu.

- Vi regner med, at hun skal begraves 28. december. Men vi ved, at det bliver fra Borre Kirke her på Møn, for det er her, vores familie bliver begravet.

Oveni tabet af Bettina Arnsfeldt Olsen har familien måttet tackle yderligere en sorg, da hendes morfar døde af naturlige årsager for nyligt. Familien har valgt ikke at begrave ham endnu, da de gerne vil stede begge familiemedlemmer til hvile sammen.

Mangler svar
Allerede tilbage 19. november anholdte Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i al hemmelighed Bettinas 27-årige ekskæreste. Han blev her sigtet for drab og varetægtsfængslet, selv om liget en den 34-årige kvinde endnu ikke var blevet fundet på daværende tidspunkt.

Han har frivilligt forlænget sin varetægtsfængsling tirsdag.

Fredag fandt politiet et kvindelig på Møn, som de formoder er den forsvundne Bettina Olsens. Først i starten af næste uge bliver det endeligt fastlagt. Foto: Privat 112 - 25. nov. 2017 - kl. 19:12 Bettina Olsens familie i sorg: Må vente til næste uge med svar

Men selv om Bettina Arnsfeldt Hansens ekskæreste fortsat sidder fængslet, og selv om hendes lig nu er blevet udleveret, sidder familien fortsat tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål vedrørende hendes mystiske død og forsvinden.

For eksempel søger de stadig svar på, hvordan og hvorfor hun døde.

Bettina Olsen var forsvundet i 12 dage, før hendes lig blev fundet. Det lå i et hus, som familien havde været inde i et par gange under eftersøgningen uden dog at finde kvinden.

- Jeg var inde i den bygning, to timer før politiet fandt hende. Jeg vil bare så gerne vide, hvor hun lå henne, for vi ledte alle steder efter hende, lyder det fra hendes fætter, der den seneste måned har været tydeligt berørt af sagen og derfor har fået lov til at holde fri fra sit arbejde.

Fredag fandt politiet et kvindelig på Møn, som de formoder er den forsvundne Bettina Olsens. Først i starten af næste uge bliver det endeligt fastlagt. Foto: Privat 112 - 5. dec. 2017 - kl. 12:33 Død kvinde identificeret: Kender ikke dødsårsagen

Må vente til efter jul
Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil ikke oplyse nærmere detaljer om Bettinas drab og findested.

- Vores retskemikere er stadig i gang med at analysere en masse prøver. Vi regner med, at vi kan sige mere efter jul, lyder det fra den fåmælte efterforskningsleder til Ekstra Bladet.