Drabssigtet sygeplejerske knyttes til muligt nyt mordforsøg

Den 31-årige sygeplejerske, der foreløbig er sigtet for fire drab og for et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus er mistænkt for et yderligere drabsforsøg på ældre mand

Politiet mistænker en 31-årig sygeplejerske for at stå bag et nyt drabsforsøg under en mands indlæggelse mellem 2. og 3. januar i år. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet mistænker en 31-årig sygeplejerske for at stå bag et nyt drabsforsøg under en mands indlæggelse mellem 2. og 3. januar i år. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Først var der tre drab og et drabsforsøg, som en 31-årig sygeplejerske sigtes for.

Det var efter anholdelsen i marts.

Så var der fire, kom det frem under et retsmøde i august.

Og da Retten i Nykøbing forleden besluttede at forlænge varetægtsfængslingen af en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, kom det frem, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lige nu mistænker hende for at stå bag et yderligere drabsforsøg.

Det skulle angiveligt have fundet sted mellem 2. og 3. januar 2015, hvor sygeplejersken var på vagt.

Her blev en ældre mand indlagt på akutafdelingen på sygehuset, hvor den 31-årige har været ansat siden 2012. Og ifølge politiets anklager Michael Boolsen har efterforskningen af mandens indlæggelsesforløb vist nogle uregelmæssigheder, som politiet mistænker sygeplejersken for at være skyld i.

En 31-årig sygeplejerske var fra 2009 til 2015 ansat på Nykøbing Falster Sygehus. Nu er hun sigtet for fire drab og et drabsforsøg. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 8. sep. 2015 - kl. 14:47 Fængslet sygeplejerske har spor af psykiatrisk medicin i sit hår

Undrer sig over brug af morfin
Det viser sig nemlig efter afhøringer af to af mandens pårørende, at han har fået morfin under indlæggelsen. Og det skulle han slet ikke have haft.

- Manden blev indlagt med en lungeinfektion. Både hans hustru og hans datter, der desuden er intensivsygeplejerske på sygehuset, undrer sig over, at han fik morfin. For han havde ingen smerter, siger Michael Boolsen.

Det var den sigtede sygeplejerske, som skulle have givet manden morfinen.

Under tidligere retsmøder er det kommet frem, at politiet sigter sygeplejersken for at have givet fem patienter en dødbringende dosis medicin gennem indsprøjtninger. De fire af patienterne døde, og politiet har fundet spor af tre forskellige typer sløvende medicin i deres kroppe. Morfin er en af typerne.

Det er også kommet frem, at politiet efterforsker 10 yderligere patientskæbner. Indlæggelsen af manden i januar er en af disse skæbner.

Kvinden var blandt andet ansat på Medicinsk Afdeling 130 i en periode. Hun er sigtet for at have dræbt en patient på den afdeling. (Foto: Per Rasmussen)
Kvinden var blandt andet ansat på Medicinsk Afdeling 130 i en periode. Hun er sigtet for at have dræbt en patient på den afdeling. (Foto: Per Rasmussen)

De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital (Foto: Per Rasmussen) 112 - 13. aug. 2015 - kl. 17:08 Kæreste til drabssigtet sygeplejerske: Derfor tror jeg, hun er uskyldig

Venter på svar på hårprøve
Det kom frem i retten, at manden ikke døde under sin indlæggelse. Politiet har taget en prøve fra mandens hår for at få analyseret, om manden har fået morfin eller andre typer medicin under sin indlæggelse. Hvis det er tilfældet, og det ikke fremgår af mandens journal, så er det muligt, at sygeplejersken vil blive sigtet for et drabsforsøg yderligere, hævdede Michael Boolsen under retsmødet forleden.

Politiet har foreløbig haft afhørt mandens datter, og hun har fortalt politiet, at hun var på besøg 2. januar på akutafdelingen. Der var hendes far frisk. Men da hun kom på besøg næste morgen på samme afdeling, var faren blevet dårlig.

- Datteren fik at vide af sigtede, at hendes far havde dårligt hjerte, men det var ikke korrekt. Hun var overrasket over, at faren havde fået morfin. Han havde ingen smerter, siger Michael Boolsen.

Mandens hustru var lige så overrasket.

Den indlagte mand har fortalt til politiet, at han ikke kan huske noget som helst fra sin indlæggelse.

(Foto: Per Rasmussen) Krimi Vidne: Drabssigtet sygeplejerske gemte sprøjter i barmen

Efterforskning tager to måneder mere
Den 31-årige sygeplejerske nægter sig skyldig i alt, hvad politiet sigter hende for. Hun blev anholdt 1. marts efter en nattevagt, hvor tre patienter døde, og en fjerde patient overlevede en overdosis morfin med nød og næppe. I alle tilfældene blev der fundet spor efter tre typer sløvende medicin, som ikke fremgik af patienternes journaler.

Kvindens forsvarer Jørgen Lange hævder, at sygeplejersken er offer for rygter og snak på de to afdelinger, hun har været på. Først på Medicinsk Afdeling mellem 2009 og 2012 og siden på Akutmodtagelsen frem til sin anholdelse.

- Ingen har set noget som helst. Det eneste, vi ved, at, der er nogle kolleger, som mener at vide noget, der kan kaste mistanke over min klients adfærd, sagde Jørgen Lange under retsmødet.

De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital. Foto: Per Rasmussen 112 - 11. aug. 2015 - kl. 09:02 Maggi overlevede indlæggelse hos drabssigtet sygeplejerske

Politiet ransagede efter anholdelsen i marts Akutmodtagelsen og fandt ifølge politianklager Jeanette W. Andersen 'den rygende pistol' i en spand til medicin-affald. Her lå et hylster til en kanyle, hvor der blev fundet spor af alle tre typer sløvende medicin i. Og det er usædvanligt, fordi sundhedspersonale sjældent blander medicin i samme kanyle af hensyn til at kunne spore eventuel overfølsomhed.

Michael Boolsen fortalte i retten, at politiet forventer at bruge to måneder mere på efterforskning af sagen. Der mangler at blive afhørt en del, ligesom der også skal laves en mentalerklæring på den sigtede sygeplejerske.

Når efterforskningen er slut, skal sagen forelægges statsadvokaten, inden anklagemyndigheden eventuelt måtte være klar til at rejse tiltale.

112 - 12. mar. 2015 - kl. 15:02 Sygehus-ansat sigtes for tre drab og et drabsforsøg