Drabstiltalt beskyttet af stort politiopbud under rekonstruktion af Lisa-drab

Den 35-årige Nerijus Bilevicius blev skærmet af politiet, da Skaraborgs Tingsrätt genskabte hændelsesforløbet for drabet på Lisa Holm

Så kort er der mellem Lisa Holms arbejdsplads og drabsstedet. (Foto: Per Rasmussen)

Blomberg i Sverige (Ekstra Bladet): Der var massivt politiopbud, da Skaraborgs Tingsrätt med anklagemyndigheden i spidsen rykkede ud af retslokalet for at lave en rekonstruktion af minutterne, hvor den 17-årige svensker Lisa Holm blev dræbt.

Også den drabstiltalte, Nerijus Bilevicius, var med i Blomberg, hvor Lisa Holm blev dræbt den 7. juni.

Politiet var dog hele tiden i nærheden af den 35-årige mand fra Litauen, og kun enkelte gange steg han ud af kriminalforsorgens bil med tonede ruder.

Så vidt muligt forsøgte man at forhindre både pressen og andre at komme tæt på den drabsmistænkte.

Kortegen af biler med blandt andre politi, kriminalforsorg, anklagemyndighed, forsvarer og pårørende gjorde flere stop under retssynet, der begyndte klokken 15.30 - noget forsinket i forhold til den oprindelige plan.

Det første stop var Café på Klostret, hvor Lisa Holm nåede at arbejde i tre uger.

Politiet havde afspærret den ene ende af cafeen, hvor Lisa Holm havde parkeret sin knallert, som hendes far fandt med nøglerne i 7. juni, før familien efterlyste hende.

 Her fandt man den 17-årige piges knallert. (Foto: Per Rasmussen)

Derefter fortsatte turen mindre end 20 meter over på den anden side af vejen til en stor mørkerød lade, hvor anklagemyndigheden mener, at Lisa Holm blev dræbt.

I laden er der fundet flere DNA-spor fra både Nerijus Bilevicius og den dræbte teenagepige.

Ifølge politiet blev Lisa Holm her hængt af sin morder med et blåt reb, der normalt bruges til at binde halmballer sammen.

 Laden hvor Lisa Holm blev dræbt. Politiet skærmede flere gange den tiltalte for pressen. (Foto: Per Rasmussen)

Da gennemgangen af drabsstedet var færdigt, kørte følget op til huset, hvor den 36-årige mand boede sammen med sin kone og en bror, der ligeledes arbejdede som sæsonmedarbejder i Blomberg.

Retten ved den drabstiltaltes hjem. (Foto: Per Rasmussen)

Næste stop på dagens program skete på gården Martorp - cirka tre kilometer fra drabsstedet - hvor den 17-årige pige blev fundet dræbt efter fem dages forsvinden.

Hun blev fundet en løkke af blå snor rundt om halsen og tøjet i uorden i et garderobeskab, der kun var 24 centimeter bredt.

Det var i et lille skur, hvor håndværkerne skiftede tøj, før de kastede sig over arbejdet på gården Martorp, at Lisa Holm blev fundet dræbt i et skab. (Foto: Per Rasmussen)

Ifølge anklageskriftet var hendes bryst og køn blottet, men ifølge politiet er hun ikke blevet udsat for et seksuelt overgreb.

Den 35-årige mand nægter sig fortsat skyldig i sagen, som fortsætter torsdag og yderligere to dage.

Ekstra Bladet følger sagen.

1 af 2 
2 af 2