Dræbt i bilulykke: Pokémon Go kørte på telefonen

Politiet har dog ikke mulighed for at undersøge, om spillet var skyld i solo-ulykken, der torsdag kostede en 21-årig mand livet

Video: René Schütze

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En 21-årig mand fra Aarhus blev tidligt i morges fundet dræbt efter en soloulykke i en varevogn ved Nysum i Nordjylland.

Den unge mand er ifølge politiets foreløbige undersøgelser blevet dræbt, da hans varevogn med stor kraft bragede ind i et træ i vejsiden.

I efterforskningen af soloulykken kan politiet også konstatere, at der på den unge mands telefon var tændt for spillet Pokémon Go. Det oplyser politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra Himmerland lokalpoliti til Ekstra Bladet.

- Spillet kørte, da vi åbnede telefonen. Men vi kan selvfølgelig ikke med sikkerhed sige, at han spillede det på ulykkestidspunktet. Vi kan dog heller ikke udelukke det, siger politikommissæren.

Foto: René Schütze 112 - 28. jul. 2016 - kl. 06:26 21-årig mand dræbt i trafikulykke

Ifølge politikommissæren bliver det svært for politiet at slå fast, om det voldsomt populære spil har været skyld i dødsulykken.

Det skyldes blandt andet, at man ikke med sikkerhed ved, hvornår den 21-årige er forulykket.

- Jeg tror desværre aldrig, at vi kommer det tættere. Hvis det overhovedet lykkes at finde ud af, om der har været noget aktivitet i det spil omkring et givet tidspunkt, så er det ikke engang sikkert, at det er det tidspunkt, hvor ulykken er sket, siger Jørn Kresten Nielsen.

Det var forbipasserende skraldemænd, som torsdag morgen klokken 05.17 alarmerede politiet, da de kørte forbi den forulykkede varevogn.

Ved politiets ankomst ti minutter efter, kunne patruljen konstatere, at bilen var kold både på udstødning og motor.

- Der er derfor gået noget tid fra ulykken til anmeldelsen. Vi tror, det drejer sig om ca. en time, siger Jørn Kresten Nielsen.

Nordjyllands Politi vil derfor meget gerne høre fra folk, hvis de har oplysninger i sagen.

- Vi håber, at nogen kan komme med nogle behjælpelige oplysninger, men vi må også erkende, at der nok ikke er nogen, der har set ulykken, for så havde de nok også anmeldt den, siger Jørn Kresten Nielsen, der oplyser at beboere i de nærliggende huse heller ikke har hørt noget til uheldet.

Den 21-årige unge mand bliver nu rutinemæssigt undersøgt for alkohol og narkotika i blodet, som et led i politiets efterforskning af biluheldet.

1 af 5 Foto: René Schütze
2 af 5 Foto: René Schütze
3 af 5 Foto: René Schütze
4 af 5 Foto: René Schütze
5 af 5 Foto: René Schütze

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere