Dræbt pilot var byens købmand

Efter flere år som købmand i Nr. Vorupør brugte Per Brusgaard nu tiden på feriehuse

(Foto: René Schütze)

Midt- og Vestjyllands Politi har offentliggjort navnet på den 66-årige pilot, som i går mistede livet i en flyulykke i Sønder Vorupør i Vestjylland.

Den dræbte var en af lokalsamfundes mest driftige erhvervsmænd, den lokale købmand gennem en årrække, Per Brusgaard.

Købmanden er født og opvokset i Nr. Vorupør og har siden 1978 drevet den lokale købmand på Vesterhavsgade 44 i fødebyen.

Købmandsforretningen er i dag en del af Eurospar-kæden og drives af svigersønnen Flemming Yde Larsen.

Per Brusgaard brugte i stedet tiden på feriehusudlejning gennem familiefirmaet Feriepartner Thy, som han bl.a. drev sammen med sin hustru, søn og datter.

Han havde også ansvaret for driften af Strandgaardens Camping i Nr. Vorupør, som forpagtes og administreres fra købmandsforretningen.

Her ses resterne af flyet, hvor en 66-årig mand styrtede ned og døde. Foto: René Schütze. 112 - 12. mar. 2015 - kl. 17:09 Nabo til flystyrt: Det eksploderede som en actionfilm

112 - 12. mar. 2015 - kl. 13:34 Pilot dræbt i flystyrt

Den 66-årige købmand var en erfaren pilot og har siden midten af 1990'erne fløjet i Thisted Flyveklub, hvor han havde anpart i en A-flyver.

Et vidne har fortalt til Ekstra Bladet, at Per Brusgaard havde flere landingsforsøg, inden flyet til sidst styrtede ned og brød i brand.

- Der har tilsyneladende været en fejl på flyet, men det er det som vores undersøgelse skal belyse. Vi mangler stadig flere afhøringer og tekniske undersøgelser, inden vi kan sige mere om årsagen til ulykken, siger Andreas Søgaard fra lokalpolitiet i Thisted til Ekstra Bladet.

Per Brusgaard talte i telefon med sin kone kort før ulykken, men de havde ikke telefonisk kontakt under selve styrtet, oplyser politiet.

- Det er korrekt, at de talte sammen under flyvningen, men ikke under styrtet, oplyser Andreas Søgaard.

Politiet forventer, at der går flere uger, før de tekniske undersøgelser af letvægtsflyet er afsluttet.

1 af 2 Per Brusgaard mistede livet under torsdagens flyulykke ved Vorupør. (Foto fra www.feriepartnerthy.dk)
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere