Dræbte 10 mennesker med varebil: Nu er han sigtet

Bilisten flygtede fra ulykken, men har tirsdag været for retten

Her bliver den mistænkte anholdt. Privatoptagelser

Mandag 13:30 lokal tid smadrede en hvid varebil ind i en menneskemængde ved et trafikeret kryds i den nordlige del af Toronto.

Manden, som politiet mener, var bag varebilens rat, 25-årige Alek Minassian, er tirsdag sigtet for at stå bag 10 drab og 13 forsøg på manddrab. Det skriver The Guardian.

25-årige Alek Minassian er ifølge avisen computersoftware-studerende på Toronto College og havde indleveret sit hovedprojekt for få uger siden.

  Billedet af Travis Reinking blev offentliggjort af politiet, da de søndag eftersøgte ham.  Foto: AP 112 - 24. apr. 2018 - kl. 19:33 Nøgen 29-årig dræbte fire på kendt restaurantkæde: Troede Taylor Swift stalkede ham

En medstuderende beskriver ham som en enspænder:

- Han var socialt akavet men veltalende, siger Joe Pham, der for nylig havde fag med den sigtede.

Politiet i Toronto betegner hændelsen som en af de voldeligste i landets historie. Torontos borgmester, John Tory, udtaler, at det ‘forfærdelige og forsætlige angreb’ har lagt byen i sorg.

 

Foto: AP
Foto: AP

De canadiske myndigheder er endnu ikke gået ud med et motiv. Landets premierminister, Justin Trudeau, beskriver det som ‘et meningsløst angreb og en forfærdelig tragedie’.

Se også: Seriemorders hemmelighed: Endnu et lig er dukket op

Han har neddrosslet teorier om terror og sagt, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til at tro, at det er det, der er tilfældet.

Politiet i Toronto hører gerne fra vidner, der kan hjælpe med at identificere, om Alek Minassian handlede på egen hånd, eller om flere stod bag mandagens tragiske angreb.