Dræbte baby og skød skylden på spøgelser

Marek Holub skal 20 år i fængsel for mordet på et barn på 14 måneder. Ham og hans kæreste påstod imidlertid, at spøgelser var skyld i barnets død

Marek Holub og Tereza Lackova fortalte i første omgang politiet, at spøgelser var skyld i angrebene på lille Santino. (Foto: Don Smith, Trigger Image)
Marek Holub og Tereza Lackova fortalte i første omgang politiet, at spøgelser var skyld i angrebene på lille Santino. (Foto: Don Smith, Trigger Image)

27-årige Marek Holub, der stammer fra Tjekkiet, skal tilbringe minimum de næste 20 år af sit liv i fængsel, efter han er blevet kendt skyldig i mordet på drengen Santino Balaz, der var blot 14 måneder gammel.

Politiet mener, at mindst tre angreb var gået forud for drabet, som fandt sted nytårsaften 2014.

Men Marek Holub, der er tjekkisk, og hans kæreste 20-årige Tereza Lackova, påstod, at Santino blev overfaldet af de spøgelser, der hjemsøgte deres lejlighed.

De endte dog med at erklære deres skyld halvvejs gennem retssagen i Leicester Crown Court. Tereza Lackova fik fængsel i fem år, da hun tilstod, at hun havde forsømt drengen og været vidne til hans død. Hun var i øvrigt Santinos halvsøster.

Rebekka Shaki med et af de sidste billeder, der blev taget af hendes knap syv måneder gamle søn Dean. Hans far, en 40årig mand fra Holbæk, tog livet af ham med et haglgevær og satte ild til huset, før han skød sig selv. (Foto: Anthon Unger) Krimi Afleverede sin søn til far: Min eks skød vores baby

Den 14 måneder gamle dreng var født i Tjekkiet, men blev taget med til Storbritannien af sin mor i juni 2014. Moren tog tilbage til Tjekkiet i september 2014 og lod Santiano blive i halvsøsteren Tereza Lackovas varetægt i Birmingham.

- Det var opfattelsen, at Santino var i et trygt miljø i sin egen families varetægt, siger Justin Spanner fra West Midlands Police ifølge The Independent.

Men virkeligheden i Marek Holub og kæresten Tereza Lackovas varetægt var en helt anden:

- Parret påstod, at det enten var Lackovas bedstemors ånd, der var død kort tid forinden, eller den døde kvinde som boede i lejligheden før dem, der var kommet tilbage for at skade Santino, fortsætter han.

Verden på vrangen - 20. aug. 2015 - kl. 11:10 Han er stensikker: Her smider spøgelse med glas

Parrets løgn om at det var åndelige væsner, der skadede Santino, levede sågar videre på de sociale medier:

- Vi ved fra vores undersøgelser, at parret delte billeder af Santinos skader på deres Facebook-profiler og påstod, at det var spøgelser, der var skyld i dem. Desværre var der ingen, som henvendte sig med bekymringer omkring billederne, siger Justin Spanner.

Politiet havde derfor en bøn som følge af den tragiske omstændighed:

- Jeg vil gerne benytte denne sag som en påmindelse til folk om, at hvis de har bekymringer om et barns trivsel, bedes de melde det til politiet, så vi kan undersøge, hvorvidt de trives eller ej, siger han.