Dræbte deres mor: Nu får han forældremyndigheden

Anders Larsen kvalte og dræbte sine to små børns mor, hvorefter han dumpede hende på en skrænt. Nu får han forældremyndigheden over begge børn

Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto)
Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto)

- De fik slet ikke mulighed for at tage afsked med os, og det er så trist. Nu tror drengene at det er os, der har smidt dem ud eller ikke vil have dem længere. Det er endnu et overgreb på de to stakler.

Sådan siger en fortvivlet Hassan Bourouih til Ekstra Bladet. Han er storebror til 39-årige Hafida Bourouih, der i sommer blev kvalt og myrdet af sin mand, der også var far til parrets to børn.

Se også: 500 bad for dræbte Hafida

Hassan Bourouih er fortvivlet over, at hans søsters to drenge på to og fire år ikke længere skal bo hos ham, men hos drabsmandens forældre, der er pensionister.

De to drenge har boet og haft en almindelige hverdag hos Hassan Bourouih og hans familie, siden deres mor på mystisk vis forsvandt den 24. juli sidste sommer.

Her skulle hun være mødt op i lufthavnen, hvor hun skulle på ferie i Marokko, hvor hun oprindeligt stammer fra. Men da hun aldrig dukkede op, kontaktede hendes søskende politiet, der umiddelbart efter anholdt og sigtede hendes mand Anders B. Larsen for drab.

Hafidas lig blev dumpet i nærheden af en spejderhytte ved Karrebæksminde- (Foto: Mogens Flindt) Krimi Med lig i lasten: Hafidas morders panikrute

Familie og venner søgte i alle tænkelige områder i håb om at finde spor af Hafida. Men familien fik først endelig vished, da Anders B. Larsen en tidlig morgen fire dage efter hendes forsvinden fortalte, at han havde slået sin kone ihjel og dumpet hende på en skrænt nær hans forældres sommerhus på Sydsjælland.

Artiklen fortsætter under videoen

Hassan Bourouih og hans familie har de sidste to måneder godt været klar over, at forældremyndigheden var på vej over til drengenes far. Den 17. marts faldt den endelige beslutning fra Statsforvaltningen.

Ifølge tv2.dk står der i afgørelsen, at 'det forhold, at du har slået børnenes mor ihjel og formodentlig skal sidde i fængsel i en længere årrække, ikke i sig selv er tilstrækkeligt til, at forældremyndigheden over (…) ikke skal blive hos dig.'

Men beslutningen knuser den familie, der i forvejen kæmper med en ubegribelig sorg. De spørger sig selv, hvordan man bare uden videre kan rykke to små drenge væk fra deres primære omsorgspersoner gennem otte måneder.

40-årige Anders Baard har indrømmet at stå bag drabet på hans 39-årige hustru Hafida. (PRIVATFOTO) 112 - 29. jul. 2014 - kl. 17:07 Hafidas drabsmands familie: Forfærdelige dage med angst og dyb smerte

- Det er et hårdt slag for os, især for vores børn, for de er virkelig kede af det. Hafidas drenge har jo været lige som søskende for dem. Så de har grædt og været kede af det. For de ved jo ikke, om drengene kommer tilbage, fortæller Hassan Bourouih, der ikke har set drengene i halvanden uge.

Han fortæller også, at hans mor er traumatiseret over, hvad der er sket.

- Først mister hun sin datter. Det eneste, hun havde tilbage af hende, var hendes børn. Og nu er de også væk, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

For familien Bourouih virker udsigten til at se børnene igen lang.

- Men vil i kæmpe for at få dem tilbage?

- Ja, men vi snakker lige med vores advokat, for vi er også kørt psykisk ned. Det har været en hård kamp de sidste otte måneder. Det har ikke været nemt at skulle kæmpe mod ham bag murerne og hans familie.

Og ikke nok med det føler Hassan Bourouih sig svigtet af dem, han troede ville give støtte og opbakning:

- Kommunen og Statsforvaltningen er gået helt modsat, hvad vi troede i forhold til retfærdighed. Så nu står vi bare og venter.

112 - 29. jul. 2014 - kl. 13:04 Erkender Hafida-drab: Manden ville dele liget i to

Han og resten af familien har valgt at stå frem i medierne i håb om, at det kan sætte fokus på lovgivningen.

- Vi ved ikke, om det gavner os - det gør det sikkert ikke. Men vi gør det for at sætte fokus på den her lovgivning, for den er helt hen i vejret.

- Man belønner mordere. Og det sender et signal om, at man kan få sin vilje i forhold til forældremyndighed ved at slå sin kone ihjel. Det er så uretfærdigt og groteskt.

'Ingen kan leve med sådan et menneske'
Hassan Bourouih prøver at sætte sine egne følelser til side og koncentrere sig om sine børns ve og vel. Men det er svært for ham, fordi han står som voksen og kan se, hvor hele situationen bærer hen ad.

- De ved jo ikke, hvad han har gjort. De ved, at deres mor er dræbt, men de kan ikke forstå og sætte ord på det. Det er os voksne, der skal tage ansvar.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvad der skal ske, når de begynder at forstå det, og de henvender sig til deres far og spørger, hvor deres mor er. Hvordan skal han forklare detaljerne for, hvad han gjort?

Se også: Besynderlig adfærd fældede Hafidas morder

- Der er ingen, der vil kunne bære at skulle leve med et menneske, der på så brutal vis har taget deres mor fra dem. Men det er åbenbart at varetage barnets tarv.

Hafida Bourouihs familie har kun lidt kontakt til Anders B. Larsens familie, og den foregår primært på SMS.

Bror: Børnene elsker ham
Ekstra Bladet har ligeledes været i kontakt med Anders Larsens bror, Peter Larsen, som ikke ønsker at udtale sig mere om sagen, end han allerede har gjort til Tv2. Hertil sagde han søndag:

- Min bror har altid været en god far. Det var han, før han begik den forfærdelige forbrydelse, og det er han stadig. Børnene elsker ham, siger han og tilføjer, at han mener, at Anders Larsen kan varetage forældremyndigheden på fornuftig vis, selvom han sidder fængslet.

- Det mener jeg, og det mener Statsforvaltningen tilsyneladende også. Det er jo dem, der har vurderet, at han godt kan varetage forældrerollen, selvom han sidder i fængsel, siger han.

1 af 2 Hafida Bourouih. (Privatfoto)
2 af 2 Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere