Dræbte eksrocker med kniv i ryggen: Her er hans straf

Kenneth Peder Haugstrup blev stukket ihjel i sin bil for præcis et år siden i dag - nu er en 35-årig mand kendt skyldig i drabet

Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt natten mellem 29.-30. marts sidste år. (Privatfoto)
Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt natten mellem 29.-30. marts sidste år. (Privatfoto)

Opdateret med dom klokken 13.40: Det var en 35-årig bekendt til den tidligere Hells Angels-rocker Kenneth Peder Haugstrup, der natten mellem 29. og 30. marts sidste år slog ham ihjel på Jacob Hansens Vej i Odense-bydelen Hjallesen.

Det har et nævningeting ved Retten i Odense slået fast tirsdag. Den 35-årige Jesper Hansen skal i fængsel i 10 år, skriver Fyens.dk.

- Vi har lagt vægt på, at tiltalte havde et motiv til at dræbe A, og han havde muligheden, lyder det blandt andet i dommen, som er lagt ud på rettens hjemmeside.

Derudover har de tre dommere og fire nævninge - to andre mente, Jesper Hansen skulle frikendes - lagt vægt på,  at der manglede en kokkekniv fra Jesper Hansens farmors lejlighed, hvor han opholdt sig forud for drabet.

Se også: Kenneth blev stukket ihjel: Bestilte sin egen gravsten

Drabsvåbnet er aldrig blevet fundet, men retsmedicinernes beskrivelse af den kniv, der dræbte Kenneth Haugstrup, stemmer overens med den manglende kniv fra farmoderens lejlighed. Generelt er Jesper Hansens forklaring utroværdig, mener retten.

Det er efter alt at dømme et anstrengt forhold mellem de to tidligere venner, der førte til, at den 35-årige JH stak en kniv i ryggen på den 41-årige eksrocker, som han havde lært at kende gennem et arbejde i løbet af 00'erne.

Over flere gange afpressede Kenneth Haugstrup nemlig Jesper Hansen for titusindevis af kroner, ligesom de to ekskammerater ifølge JHs forklaring lavede en række kriminelle ting sammen.

Selv har den 35-årige nægtet sig skyldig, og han har anket sagen til landsretten. Ifølge Fyens.dk var han meget bevæget, da dommen faldt.

Kenneth Peder Haugstrup blev fundet død i sin bil 30. marts sidste år. (Privatfoto) 112 - 9. mar. 2016 - kl. 11:24 Anklager: Eksrocker afpressede sin drabsmand

Under retssagen er det blandt andet kommet frem, at Kenneth Peder Haugstrup forsøgte at få sit liv på ret køl, men at han samtidig havde mange dårlige perioder, hvor han var bange og følte sig forfulgt - og at havde forberedt sig på at dø.

- Under et besøg ved vores mors gravsted, sagde han til mig, at det var vigtigt, at jeg fik nummeret på stenhuggeren, men først senere fandt jeg ud af hvorfor, forklarede Kenneth Haugstrups søster i retten.

Besøget på kirkegården var omkring tre uger før, Kenneth Haugstrup blev fundet død i sin bil, og herefter gik det op for søsteren, at hendes 41-årige bror havde bestilt sin egen gravsten.

Her bliver bilen, hvori Kenneth Haugstrup blev fundet død, fjernet fra Jacob Hansens Vej. (Foto: Per Rasmussen)
Her bliver bilen, hvori Kenneth Haugstrup blev fundet død, fjernet fra Jacob Hansens Vej. (Foto: Per Rasmussen)

Også Haugstrups ekskæreste, som samtidig er mor til hans to sønner, vidnede i retten. Hun så den 41-årige samme aften, som han blev dræbt. Planen var, at han skulle se fodbold med sin ældste søn, men i stedet forklarede han, at han blev nødt til at tage ud og være sammen med den 35-årige tiltalte.

- Han skyldte Kenneth 20.000 kroner, som han skulle betale senest mandag morgen (den 30. marts, red.), og han sagde, at han blev nødt til at være sammen med ham, så han ikke stak af, forklarede ekskæresten.

Selv erkendte den 35-årige også, at han havde set Kenneth Haugstrup aftenen før drabet, men nægtede at være gerningsmanden bag knivstikkene. I stedet forklarede han, at Haugstrup var påvirket af stoffer og var faldet i søvn i sin bil, hvorefter han var stukket af.

Teknikerne rejste et telt over den dræbte Kenneth Haugstrup, som blev fundet i sin bil. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 9. mar. 2016 - kl. 08:58 Kenneth blev stukket ihjel: Bekendt i retten for drab

Ekskæresten gisnede samtidig om, at den, der slog 41-årige Kenneth Haugstrup ihjel, måtte være en, der kendte ham godt.

- Hvis han er kommet tæt nok på til at kunne stikke ham i ryggen, så er det en, han har kendt godt - en, han har stolet på. Han vendte aldrig ryggen til folk, han ikke stolede på, forklarede ekskæresten, og Haugstrups søster bakkede op.

Hun så sin bror efter drabet og undrede sig - ligesom ekssvigerinden - meget over, at der ikke var mærker efter kamp på hverken hænder eller ansigt.

- Det undrede mig, at han ikke havde kæmpet i mod. Han må være blevet dræbt uden at have haft muligheden for at forsvare sig.

Jesper Hansen har under retssagen været på fri fod og har cyklet til og fra retsbygningen, men blev efter dommen varetægtsfængslet af hensyn til retsfølelsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere