Dræbte mand ved tankstation: Nu er de dømt

Skænderi førte til knytnæveslag og drab ved Circle K i Haverslev i Himmerland

Foto/redigering: René Schütze/Mikkel Cramon

Et skænderi mellem nogle mænd på en tankstation i Himmerland endte sidste år med døden for en 35-årig mand. Torsdag er to mænd i 20'erne hver idømt fængsel i 12 år for drab.

Afgørelsen er truffet af et nævningeting i Retten i Aalborg, skriver nordjyske.dk. De to tiltalte har nægtet sig skyldige.

Det var en aften i september sidste år, at den 35-årige blev fundet blødende i Industriparken i Haverslev. Godt 20 minutter efter alarmopkaldet måtte en læge erklære ham død.

112 To mænd er kendt skyldige i drab ved tankstation

De tre mænd mødtes angiveligt, da de skulle tanke på Circle K. Det udviklede sig til et skænderi. Og hurtigt blev det voldeligt. Den 35-årige slog - ifølge nordjyske.dk - den ene, som var bevæbnet med kniv.

Derefter blev han stukket i brystkassen. Såvel 25-årige Mohammad Omar Rayeq som hans fire år ældre kammerat, Kion Hjaltalin Bertelsen, er torsdag blevet dømt for drabet.

Politi med hunde finkæmmede drabsstedet i Haverslev og fandt blandt andet et cigaretskod med dna fra den ene af de tiltalte. (Foto: René Schütze) 112 Vidner vil være anonyme i drabssag

De to mænd har haft tilknytning til rockergruppen Satudarah, kom det frem i forbindelse med anholdelsen og varetægtsfængslingen sidste år.

Rayeq er afghansk statsborger og skal ud over fængselsstraffen også udvises af Danmark, har retten ifølge nordjyske.dk bestemt.