Dræbte mor og søn i Ikea: Her er dommen

36-årig mand fra Eritrea er idømt livstid for drabet på en mor og en søn i august i Ikea

Abrahm Ukbagabir tager her en pakke med to knive i Ikea, som han efterfølgende bruger til at stikke en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (Politifoto)
Abrahm Ukbagabir tager her en pakke med to knive i Ikea, som han efterfølgende bruger til at stikke en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (Politifoto)

En 36-årig asylansøger fra Eritrea er ved byretten i den svenske by Västerås idømt fængsel på livstid for at have dræbt to mennesker i et Ikea-marked i august.

Abraham Ukbagabir blev kendt skyldig i at have dræbt den 55-årige kvinde Carolina Herlin og hendes 28-årige søn Emil Herlin med knivstik inde i Ikea-butikken 10. august.

Den dømte har erkendt, at han dræbte kvinden og hendes søn, men han mente ikke, at han kunne straffes for sin forbrydelse. Han har forklaret, at han ikke havde til hensigt at dræbe nogen.

Til hensigt at dræbe
Anklagemyndigheden mente imidlertid, at den 36-årige havde til hensigt at dræbe, og at der ikke var nogen formildende omstændigheder i sagen.

Angrebet i Ikea i Västerås tog ifølge politiet mindre end et minut, og der var ingen ansatte eller kunder, som overværede angrebet. Der var heller ikke nogen overvågningskameraer, som opfangede forbrydelsen.

Under retssagen forklarede Abraham Ukbagabir, at han mistede kontrollen over sig selv, fordi udlændingemyndighederne havde besluttet, at han skulle udvises.

Når straffen er udstået, vil den 36-årige blive udvist af Sverige.

Billede fra gerningsstedet. (Foto: Jonas Bilberg/Expressen)
Billede fra gerningsstedet. (Foto: Jonas Bilberg/Expressen)

Ti dage efter tiltalen
Den svenske anklagemyndighed offentliggjorde for ti dage siden tiltalen mod Abraham Ukbagabir, hvor de beskrev, hvordan han havde udført forbrydelsen.

Først tog han en pakke med to knive i Ikea i Västerås og åbnede pakken for at sikre sig, at knivene var skarpe.

Så gik han hen til 55-årige Carola Herlin og hendes 28-årige søn Emil Herlin, som han allerede havde valgt ud i varehuset straks før, han tog knivene på hylden.

Derefter stak han Carola Herlin med så stor kraft i maven, at hendes kropspulsåre blev skåret over.

Derefter stak han Emil Herlin i ansigtet, halsen, brystet, låret og lysken, hvilket førte til, at han døde af skader i tarmsystemet og en overskåret vene.

Derefter stak Abraham Ukbagabir sig selv i maven i forsøget på at begå selvmord. Han svævede mellem liv og død i flere dage, men overlevede.