Dræbte mor til to: - Han er fuld af løgn

Familien til Hafida Bourouih er chokerede over den forklaring, drabstiltalte Anders Larsen kom med i retten fredag. Han besudler hendes navn med løgn på løgn, lyder reaktionen

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Det var ifølge den drabstiltalte Anders Larsen Hafidas sindstilstand, hendes behandling af ham og børnene og hendes vilde temperament, der 24. juli sidste år fik det til at slå klik for ham. Mens parrets to sønner var i et andet lokale, slog Anders Larsen sin kæreste omkuld i børneværelset – først med hænderne og efterfølgende med en ledning.

- Jeg hadede Hafida for den måde, hun behandlede vores børn og mig på. Hun slog vores ældste søn, da han begyndte at sige fra over for hende. Der var han tre år gammel, lød hans påstand i retten, hvor han også forklarede, at hun var voldelig over for ham, og at han ikke var tryg ved at efterlade hende alene med børnene, som hun 'var ligeglad med',

Efter flere timer - med Hafida i bagagerummet og børnene på bagsædet - smed Anders Larsen Hafidas lig her - på en skrænt bag en spejderhytte i Næstved. (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 14:42 Hafida-drabet: Ville begrave liget og slette alle spor

Hans beskyldninger er på nuværende tidspunkt ikke underbygget af andre beviser – og spørger man Hafida Bourouihs familie, er der slet ikke hold i Anders Larsens påstande.

- Han besudler hendes navn og fortæller historier om en dårlig mor. Det er løgn det hele, siger Nassira Barghadouch, der er kone til Hafidas bror, Hassan Borouih.

- Hun var en fantastisk mor. Hun var meget kærlig over for børnene og overfor sine niecer, vores børn, siger hun og Hassan Bourouih tilføjer:

- Og hvis man ikke tror på os, fordi vi er hendes familie, så kan man bare spørge alle andre, der kendte Hafida. Spørg i børnehaven, spørg hendes kollegaer, hendes netværk – de vil sige det samme.

Hassan Bourouih med sine to nevøer - Hafidas drenge på tre og fem år. (Privatfoto) Krimi Hafidas bror om drabsmand: Han er et uhyre

- Anders Larsen påstod i retten, at Hafida jævnligt slog sin ældste søn – har I oplevet det?

- Aldrig. Hun slog ikke sine børn, det er bare endnu en løgn. Det samme er det, han fortalte med, at Hafida var presset på grund af kulturelt pres fra familien, siger Nassira Barghadouch.

Under dagens afhøring brød Anders Larsen flere gange sammen. Hans stemme knækkede hver gang, samtalen drejede sig ind på parrets to børn – to små drenge på tre og fem år. Men det giver familien Bourouih ikke meget for.

- Vi kender ham. Han er en god skuespiller, det kunne alle se i dag, siger Hassan Bourouih.

Se også: Søn var tæt på at finde Hafidas lig

Sagen mod Anders Larsen forventes afsluttet i slutningen af næste uge, men for Hassan Bourouih og Nassira Barghadouch betyder det ikke et punktum i sagen. Forud venter nemlig en forældremyndighedssag, hvor retten skal afgøre, om Anders Larsen eller Hafidas familie skal have drengene boende.

I første omgang har Statsforvaltningen tildelt Anders Larsen den fulde forældremyndighed, men det nægter Hassan Bourouih og hans kone at acceptere. Sagen forventes for retten i efteråret, og Hassan Bourouih håber, at det om ikke andet kan være med til at sætte fokus på problematikken.

- Det skal simpelthen ikke kunne betale sig at slå en forælder ihjel for at få børnene, fastslår han.

Hafidas lig blev fundet ved en skrænt i Næstved fem dage efter, hun blev dræbt. (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 12:06 Slog mor til to ihjel: Derfor dræbte jeg Hafida