Dræbtes familie hastet til Danmark

Ifølge et norsk medie befinder pårørende til den norske familie, der lørdag var involveret i letbaneulykken på Djursland, sig i Danmark

Arbejdet på letbanen har stået på i tre år, og ifølge lokale beboere var det kun et spørgsmål om tid før en ulykke ville ske på grund af manglende sikkerhed. Video: Ernst van Norde

Pårørende til den norske familie, der lørdag på tragisk vis var involveret i letbaneulykken ved Trustrup på Djursland, er taget til Danmark og befinder sig lige nu i Aarhus.

Det skriver det norske medie Drammens Tidende.

Ved ulykken mistede en 34-årig far og dennes syvårige søn livet, mens en 32-årig mor og seksårige datter blev hastet til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor de blev meldt uden for livsfare.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Østjyllands Politi, som ikke ønsker at bekræfte, at de pårørende befinder sig i Danmark.

Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix 112 - 6. jul. 2019 - kl. 15:11 To døde efter kollision

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

Hjerteskærende tragedie
Klokken 11.05 lørdag modtog Østjyllands Politi anmeldelsen om, at der Albøgevej i Trustrup var sket i ulykke mellem en norsk indregistreret personbil og et tog fra letbanen.

Herpå blev der iværksat en massiv redningsindsats og et myndighedssamarbejde.

Der herskede længe tvivl om ulykkens omfang, men lørdag eftermiddag kom det via en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi frem, at det værst tænkelige var en realitet: To medlemmer af den norske familie fra provinsen Buskerud var afgået ved døden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix 112 - 6. jul. 2019 - kl. 17:49 Letbane-direktør: Vi er dybt berørte

Naboer forfærdede, men ikke overraskede
Siden er der blevet rejst en kritik af jernbaneoverskæringen ved Albøgevej.

Ekstra Bladet var i kontakt med flere naboer i området, som udtrykte bekymring over overskærigen.

- Jeg rullede vinduet ned i min bil og spurgte et par arbejdere ved jernbaneoverskæringen, om det er meningen, at jeg skal dø her en dag, lød det blandt andet fra naboen Anders Høegh, som passerer overskæringen flere gange dagligt.

Læs hele interviewet her.

Artiklen fortsætter under billedet ...

'Er det meningen, jeg skal dø her en dag,' spurgte Anders Høegh et par arbejdere ved jernbaneoverskærigen om.
'Er det meningen, jeg skal dø her en dag,' spurgte Anders Høegh et par arbejdere ved jernbaneoverskærigen om.

En anden nabo, Line Kondrup Ostenfeldt, fortalte til Ekstra Bladet, at der forud for ulykken blev arbejdet på at opsætte bomme, men at der hidtil blot var advarselslys.

- Det er en overskæring med et utrolig dårligt udsyn - især hvis du kommer syd fra. Der er både træer og et hus i vejen. Det er derfor, vi har gået og ventet på, at der kom bom. Vi har altid været opmærksomme, når vi skulle krydse, for det blev man simpelthen nødt til at være, sagde hun.

112 - 7. jul. 2019 - kl. 14:35 Uheld efter uheld: Mindst 22 ulykker inden familietragedie

Anders Høegh er både forarget over, hvad han mener, er manglende sikkerhed og berørt på den ramte norske families vegne. Foto Ernst van Norde Krimi Far og søn dræbt: Jeg frygtede det ville ske

1 af 3 Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
2 af 3 Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix
3 af 3 Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere