Drama: Turist skabte terroralarm på Borgen

En italiensk turist skabte panik på Christiansborg, da han blev spottet med gule 'ledninger' hængende ud fra sin bæltetaske

Ved du hvem turisten er? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Kampklædte betjente var massivt til stede ved Christiansborg torsdag middag, hvor en mand blev pacificeret af de svært bevæbnede betjente, mens landets folketingspolitikere var spærret inde under dramaet.

Det viste sig dog at være falsk alarm, fortæller pressemedarbejder ved Københavns Politi, Steen Hansen til Ekstra Bladet.

-En tysk turist ser en mand, der render rundt med en bæltetaske, hvor der hænger nogle gule 'ledninger' ud fra, hvilket får ham til at ringe til politiet, siger han og fortsætter:

-Vi reagerer ud fra den antagelse, at det kunne være en bombe. Da han blev pacificeret, kan vi ret hurtigt finde ud af, at han havde nogle gule elastikker hængende ud, som godt kunne forveksles med ledninger.

Se også: Følg politiaktionen på Christiansborg minut for minut

Den pacificerede mand viste sig at være en uskyldig italiensk turist, som havde en særdeles uheldig dag.

Ekstra Bladet talte i forbindelse med politiets udrykning med flere personer, der mente, at to personer var blevet pacificeret.

- Ifølge mine oplysninger skulle det kun være en, lyder det fra pressemedarbejderen, der fortæller, at manden efterfølgende er blevet kørt på stationen, hvor tingene skal tales igennem.

- Uden, at jeg har talt med ham, tror jeg, at han er stærkt chokeret, siger Steen Hansen.

Folk er forvirrede
Ekstra Bladets folk på stedet forklarede, at forvirringen var stor under dramaet.

- Folk er forvirrede. Der står en masse samlet og kigger på betjentene, der spærrer indgangen fuldstændig af, fortalte Ekstra Bladets mand på stedet.

Det fremmødte politi har trukket våbnene, fortæller Ekstra Bladets folk på stedet. Tilsyneladende er der betjente fra politiets anti-terror enhed.

Selvom alarmen tilsyneladende er afblæst, er politiet stadig massivt til stede ved hovedindgangen på Christiansborg, og der er ingen, der får lov til at forlade stedet, fortæller Ekstra Bladets folk på stedet.

Ved du hvem turisten er? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 2 Foto: Ekstra Bladet
2 af 2 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere