Drama under Field's-retssag: Flere måtte pacificeres

Politiet må torsdag under et retsmøde i Københavns Byret pacificere flere af de dømte i Field's-sagen.

Christian Schultz var på arbejde den dag, hvor episoden fandt sted. Her er hans vidneberetning (Video: Linda Johansen)

Under adskillige retsmøder over de seneste to måneder har to grupperinger uden nævneværdige problemer siddet side om side i Københavns Byret, hvor de har været tiltalt for forsøg på manddrab mod hinanden.

Men torsdag gik den ikke længere.

Ved eftermiddagspausens start opstod der uenigheder mellem nogle af tilhørerne, og det hidsede tilsyneladende flere af de dømte så meget op, at det tilstedeværende politi måtte pacificere flere af dem på gulvet.

Under større tumult fik politiet skubbet de dømte ind i et tilhørende lokale, hvor man fik styr på situationen.

Efter pausen blev retsmødet genoptaget uden deltagelse af to af de dømte. De fik lov at komme tilbage i lokalet iført håndjern, efter deres forsvarsadvokater havde forvisset dommeren om, at deres klienter havde tilkendegivet, at de skulle forholde sig rolige i retslokalet.

Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen) 112 - 3. mar. 2016 - kl. 12:01 Syv unge frikendt for drabsforsøg i Field's

To minutter senere var den gal igen. En af de dømte, som havde fået lov at vende tilbage iført håndjern, hidsede sig igen, af uvisse grunde, op, og han blev endnu en gang eskorteret ud af retslokalet af politiet.

Der er torsdag afgjort skyldsspørgsmål i sagen, som drejer sig om 18. marts 2015, hvor de dømte efter at have jagtet hinanden rundt i Field's endte nede i centrets parkeringskælder, hvor flere af mændene skød efter hinanden.

To af de ni mænd er torsdag kendt skyldige i drabsforsøg. De blev alle dømt i forbindelse med våbenloven og for at have truet den anden gruppe på livet.

Det forventes, at der strafudmåles i sagen fredag.

1 af 2 Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen)
2 af 2 Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere