Dramatisk skyderi ved svensk restaurant: Mindst to døde

Skyderiet skete i Göteborg, og politiet frygter de mange ofres kritiske skader

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Lidt efter klokken 22 i aftes kom to mænd ind på en restaurant på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg i Sverige udstyret med Kalashnikovs og begyndte at skyde. Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

Mindst to mænd i alderen 20-25 år er ifølge mediet afgået ved døden, og politiet frygter, at nogle af de 10-15 andre skudofre også risikerer at omkomme på grund af deres skader.

- Det her er naturligvis meget alvorligt. Der er flere personer, der er døde på stedet af deres skudsår, siger Ulla Brehm, der er talsmand for det lokale politi.

Se også: Otte personer såret i skyderi i Göteborg

Kan være banderelateret
Alarmen kom ind klokken 22.23, og siden har området været tæt pakket med politi og redning.

- Vi arbejder på at finde gerningsmændene. Det her er en grov og hensynsløs forbrydelse, og vi har vores forestillinger om, hvad der ligger bag. At der skulle være kriminelle personer indblandet kan der næsten ikke være nogen tvivl om, siger Ulla Brehm til Expressen.

Hun mener, at der kan være tegn på, at skyderiet er banderelateret, og indtil videre arbejder politiet ud fra teorier om mord og mordforsøg. Ingen er dog endnu anholdt.

Ti forskellige ambulancer kørte otte ofre til sygehusene Östra og Sahlgrenska i aftes. Et vidne forklarer over for Expressen, at der var omkring 15 personer til stede i restauranten, som også fungerer som pub, og de sad og så fodbold, da de maskerede mænd pludselig begyndte at skyde løs.

Dramatisk stemning foran sygehus
Aftonbladet beretter, at der foran sygehusenes akutmodtagelse i går var dukket rigtig mange mennesker op.

- Der er en meget oprørt stemning. Der er grupper af unge mænd, og derfor er politiet der med 20-30 personer, siger Aftonbladets reporter.

- Vi er der også for at skabe sikkert for alle andre, som behøver hjælp fra de to sygehuse. Alt skal foregå som normalt, selv om folk har samlet sig, siger Ulla Brehm fra politiet.   

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere