Dramatiske skudkampe i Bruxelles: En dræbt

En ransagning i en Bruxelles-bydel endte i et stort skuddrama, hvor mindst en mistede livet

Se optagelser fra gerningsstedet her. (Video: AP)

Efterdønningerne fra terrorangrebet i Paris præger stadig den belgiske hovedstad Bruxelles.

Belgisk politi havde tirsdag planlagt en større ransagning i Vorst-området, der ligger i den sydlige del af Bruxelles - ikke langt fra Molenbeek hvor flere af de involverede gerningsmænd fra terrorangrebet i Paris boede.

Men pludselig tog det en yderst dramatisk drejning. De mistænkte åbnede ild mod politiet, der ligeledes svarede igen med flere skud.

Fire betjente blev såret i skudvekslingen, der efterfølgende sendt politiet ud i en støre menneskejagt. Ifølge det belgiske medie La Derniére Heure foregik skyderiet på en adresse i Vorst-området, hvorefter de mistænkte efter sigende flygtede langs tagende.

Skud i massevis
Et par timer senere lykkedes det politiet at lokaliser en af de mistænkte i en nærliggende have, og efter nye skudkampe blev vedkommende dræbt.

Ifølge belgiske medierapporter blev der affyret over 30 skud, og derudover fortæller anklagemyndigheden, at en eller flere mistænke havde barrikaderet sig i en lejlighed, inden flugten.

En kilde politiet i Bruzelles oplyser ifølge internationale telegrambureauer, at ransagningen havde forbindelse til terrorangrebet i Paris 13. november sidste år, og det bekræfter en anklager ifølge AFP. Derfor har fransk politi også hjulpet til med aktionen.

Ikke Paris-terrorist
Skudkampene fik hurtigt flere medier til at spekulere i, at politiet var på jagt efter en af de hovedmistænkte fra Paris-angrebene, den 26-årige Salah Abdeslam, som har fransk statsborgerskab, og stadig er fri fod.

Han forlod Paris, kort efter hans bror havde udløst en selvmordsbombe. Men politiet kunne hurtigt afvise, at aktionen ikke havde forbindelse til Salah Abdeslam.

De belgiske sikkerhedsstyrker jager stadig mistænkte og medhjælpere fra et islamistisk netværk, som var involveret i massakren i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt og 200 blev såret.

De belgiske myndigheder har anholdt og sigtet 10 eller 11 personer i månederne efter massakren i den franske hovedstad. Otte andre er varetægtsfængslet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere