Dreng gik på opdagelse: Måtte reddes ned fra slotsriun

Mens resten af klassen gik i samlet flok, gik en dreng på udforskning og klatrede op på toppen af slotsruinen

Se hele redningsaktionen her. (Foto: Per Rasmussen).

En skoledreng blev lidt for overmodig, da han onsdag med sin klasse fra Nordfalster var på udflugt til Vordingborg Slotsruin. Mens klassekammeraterne fulgtes i flok, gik han på opdagelse og klatrede op på toppen af Vordingborg Slutsruin. Da han sad på toppen, blev der pludselig så langt ned, at han hverken turde kravle frem eller tilbage.

- Slotsruinens inderside er omkring seks meter høj, hvor ydersiden er 10-15 meter. Det stykke, han sad på, er under end en meter bredt, så der var ikke meget plads, fortæller Mark Jensen, holdleder ved Vordingborg Brandvæsen til Ekstra Bladet.

Drengens lærere blev forskrækket og ringede 112. Kort tid efter kom Vordingborg Brandvæsen for at hente drengen.

- Han var selvfølgelig rystet over at sidde deroppe, men han sad bare helt stille og ventede på, at vi kom og reddede ham, fortæller Mark Jensen til Ekstra Bladet.

To brandmænd kravlede op med stige, men der skulle en kran til at fragte drengen ned på fast jord.

Ifølge Mark Jensen undrede det ham ikke, at drengen kunne kravle derop.

- Hvis man vil, kan alle kravle derop. Det er en borgruin, hvor murstenene er forskellige og brækket af, så man kan altid kravle op, fortæller Mark Jensen til Ekstra Bladet

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at drengen var lettet over at komme ned til sine klassekammerater igen - men han fik en reprimande af sine lærere.