Dreng reddet ud af varm bil i lufthavn

Lufthavnsbetjent i Københavns Lufthavn i Kastrup knuste siderude for at få livløs dreng ud

Her står faderen sammen med sønnen, der lige er reddet ud af den varme bil. (Foto: Kenneth Meyer)
Her står faderen sammen med sønnen, der lige er reddet ud af den varme bil. (Foto: Kenneth Meyer)

En lille dreng blev i eftermiddag reddet ud af en parkeret varm bil, der holdt ved parkering P6 i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Der blev slået alarm til lufthavnens operationscenter, der sendte både lufthavnsbetjente, politiet og brandfolk fra lufthavnens Brand og Redningstjeneste til stedet.

Den første havne-betjent på stedet valgte resolut at slå højre siderude på bilen ind, så døren i bilen kunne lukkes op og drengen reddes ud.

Drengen, der er i tre-fem års alderen, 'vågnede', da der kom frisk luft ind i bilen og han blev kort efter genforenet med sin far.

- Drengen blev tilset af vores 'first responder' og han havde det ok. Meldingen lød på, at der sad en tilsyneladende livløs dreng i bilen, oplyser pressechef Søren Hedegaard Nielsen, Københavns Lufthavn.

Det var ikke nødvendigt at køre drengen på hospitalet.

Dækkede for solen med sin skjorte
Det var to ansatte i lufthavnen, der opdagede drengen og slog alarm. Den ene tog sin skjorte af, og forsøgte at dække drengen for den direkte sol indtil havne-betjente nåede frem.

Drengen havde siddet i den varme, lukkede bil i cirka 25 minutter, viser optagelser fra lufthavnens videoovervågning. Det var også takket være kameraerne, at lufthavnen hurtigt kunne finde faderen og få kontakt til ham.

Politiet foretager sig ikke videre.

- Vi har haft en samtale med faderen om, at det ikke var smart at efterlade et barn i bilen, så han tænker sig nok om en anden gang. Nu skal han så også ud og betale for en ny siderude, siger vagthavende hos politiet i lufthavnen til Ekstra Bladet.

Det er meget farligt at efterlade både børn og dyr i lukkede biler i sommervarmen. Temperaturen stiger hurtigt og voldsomt, især hvis bilen står direkte i solen.

Et-årig pige døde i varm bil
I juni 2009 glemte en 29-årig far, at hans et-årige datter sad i bilen, som han parkerede ved sin arbejdsplads i Lyngby.

Han havde glemt at aflevere hende i vuggestuen, og pigen sad seks en halv time i den glohede bil. Først da pigens mor ringede klokken 15.30 fra vuggestuen og spurgte, hvor datteren var henne, gik tragedien op for faderen.

Han løb til bilen, men en ambulancelæge konstaterede, at pigen var død af hedeslag. Temperaturen udenfor var 26 grader, men temperaturen i bilen var langt højere.

Der kan let blive 60 grader varmt i en lukket bil.

1 af 2 En lufthavnsbetjent knuste sideruden og fik luft ind til drengen, der virkede livsløs. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Her står faderen sammen med sønnen, der lige er reddet ud af den varme bil. (Foto: Kenneth Meyer)