Drenge sigtet: Lokkede nøgenfotos fra unge piger

To 17-årige fik unge piger til at sende intime fotos på det sociale medie Snapchat, og gemte billederne til en 'tøsebibel'

På Snapchat slettes fotos efter højst 10 sekunder, men billederne kan alligevel gemmes med en app. Det udnyttede to 17-årige til at lave et 'fotoalbum' med unge pigers intime fotos. (Foto: Anthon Unger)
På Snapchat slettes fotos efter højst 10 sekunder, men billederne kan alligevel gemmes med en app. Det udnyttede to 17-årige til at lave et 'fotoalbum' med unge pigers intime fotos. (Foto: Anthon Unger)

Flere unge piger sendte intime fotos til to 17-årige drenge i Nykøbing Falster på det populære sociale medie Snapchat, hvor billederne normalt forsvinder sporløst igen efter blot 10 sekunder.

Derfor troede pigerne, at deres intime fotos var sikre, men de 17-årige gemte blot billederne med en app, der kaldes Snapsave, og sendte billederne videre til deres venner.

De 17-årige oprettede et 'fotoalbum', som de kaldte 'The Bitch Bible', frit oversat 'Tøsebiblen', og distribuerede sex-billederne via internettet.

Sådan lyder sigtelsen mod de 17-årige, der på fredag stilles for retten i Nykøbing Falster for uberettiget at have videregivet de private billeder. Drengene har erkendt overfor politiet, og sagen ventes at køre som en tilståelsessag.

Otte navngivne piger sendte intime fotos til drengene og endte i 'The Bitch Bible' sammen med intime fotos af flere ukendte piger, hvor billederne blot var blevet kopieret fra nettet.

Fotograferet i baderum
De 17-årige er endvidere tiltalt for blufærdighedskrænkelse af to andre unge piger, som også optrådte i 'The Bitch Bible' med nøgen fotos.

Politiet har fundet ud af, at pigerne blev fotograferet gennem et vindue til et baderum på Gundslevholm Idrætsefterskole.

Fotografen er ukendt, men i hvert fald endte billederne hos de to 17-årige og kom med i 'The Bitch Bible'.

Under retssagen vil flere af de krænkede pigerne kræve erstatning.

Sagen blev anmeldt til politiet, da en af de krænkede piger fandt ud af, at de billeder, hun havde sendt på Snapchat, ikke bare var blevet gemt, men også sendt videre til de 17-åriges venner.

Det sociale medie Snapchat blev sidste år skønnet til at have en markedsværdi på 62 milliarder kr.

'Slettede' fotos kan genskabes
Snapchat er populært især blandt unge, som kan sende fotos, videoer og tekster til vennerne, hvor beskederne kun er synlige i få sekunder, hvorefter de destruerer sig selv.

Deraf navnet 'snaps'. Men populariteten har fået kreative hoveder til at udvikle flere apps, der både fås til iPhone og Android-telefoner, som omgår Snapchats automatiske destruktion af billederne.

Sikkerheden i Snapchat er omdiskuteret og det sociale medie har været ramt af flere skandaler. I efteråret 2014 blev 200.000 private og intime fotos og videoer lækket på nettet, efter at de angiveligt var stjålet fra app´en Snapsave, der var brugt til at gemme de ellers slettede billeder.

I december 2013 blev 4,5 millioner brugeres telefonnumre og brugernavne på Snapchat  lækket på en hjemmeside. Samme år beviste en amerikaner, at det var muligt at hente 'slettede' Snapchat-billeder ud af Android-telefoner med et program, der typisk anvendes af politiet.

Det skønnes, at der hver dag sendes omkring 400 millioner 'snaps'.

1 af 2 Snapchat er populær blandt især unge, der kan sende sexfotos, som sletter sig selv. (Foto: Jens Büttner/dpa/AP Images)
2 af 2 På Snapchat slettes fotos efter højst 10 sekunder, men billederne kan alligevel gemmes med en app. Det udnyttede to 17-årige til at lave et 'fotoalbum' med unge pigers intime fotos. (Foto: Anthon Unger)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere