DSB-ansatte truet på livet: Så gik sigtet mand efter dommeren

Et noget dramatisk grundlovsforhør udspillede sig i Helsingør mandag, da en 41-årig sigtet mand truede dommer på livet

En 41-årig mand var meget truende ved et grundlovsforhør i Helsingør. Foto: Philip Davali
En 41-årig mand var meget truende ved et grundlovsforhør i Helsingør. Foto: Philip Davali

En 41-årig mand var i grundlovsforhør i Retten i Helsingør mandag sigtet for at have truet personalet på et Øresundstog søndag aften med at dræbe dem med en kniv og skyde dem med en pistol.

Grundlovsforhøret blev dog noget dramatisk, da den sigtede mand truede dommeren meget groft verbalt, og det betød, at manden måtte føres ud af retslokalet.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Nægtede at rejse sig
Den sigtede rejste sig blandt andet ikke op, da dommeren kom ind i lokalet, som er normalt kutyme. Noget undrende spurgte dommeren, hvad årsagen var. Ifølge Helsingør Dagblad svarede den sigtede blandt andet, 'at han sjældent rejser sig for folk, som burde henrettes koldblodigt'.

- Du har ikke de menneskelige gener, vi kan bruge i fremtiden, kan jeg se på dit ansigt, og derfor må du dø, ærede dommer, sagde den sigtede blandt andet til dommeren ifølge Helsingør Dagblad.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede havde vist truende adfærd på strækningen mellem Helsingør Station og Snekkersten Station søndag aften.

Den sigtede nægtede at vise kontrolløren den billet, som han havde købt til sin hund.

Da kontrolløren ville ringe til politiet, truede den sigtede mand med at dræbe kontrolløren med en hobbykniv. Han truede derudover to andre DSB-medarbejdere på livet.

Manden steg af på Snekkersten Station, hvor politimænd ventede på ham og anholdt ham.

Da dommeren skulle læse kendelsen op i grundlovsforhøret, blev den sigtede lukket ind igen, men her protesterede han også højlydt.

Ikke taget stilling til yderligere sigtelser
Anklager Stella Christiansen fortæller til Ekstra Bladet, at hun går ud fra, at han nægter sig skyldig i sigtelserne, men den sigtede var ikke så interesseret i at tale med sin forsvarer.

- Den sigtede ønskede ikke at tale med sin forsvarer ved grundlovsforhøret, men jeg går ud af fra, at han nægter sig skyldig, selvom han ikke sagde det direkte, siger Christiansen til Ekstra Bladet.

Anklageren oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er taget stilling til, om der vil komme yderligere sigtelser mod den 41-årige mand på baggrund af truslerne mod dommeren i grundlovsforhøret.

Den sigtede mand er tidligere dømt i en lignende sag mod en bibliotekar og en kvinde på gaden. Det kostede ham 40 dages fængsel.

Manden er nu varetægtsfængslet de næste 13 dage, før sagen fortsætter 17. september.

Forsvareren foreslog, at manden skulle i lægebehandling i stedet, men den 41-årige kunne ikke tage stilling til, om han ville have en mentalundersøgelse.