DSB: Vi stopper al trafik til og fra Tyskland

Kunder, der har købt togbillet til Tyskland, får tilbudt at få pengene tilbage. Politiet forhindrer også DSB i at købe erstatningsrejser til sine kunder

Her ankommer et tog med flygtninge til Padborg. (Video: Anders Brohus)

Normalt bliver DSB-kunder tilbudt en tur i bus uden ekstra beregning, når tog af den ene eller anden årsag er aflyst.

Men på grund af den ekstraordinære situation på Lolland og i Sønderjylland, hvor politiet har standset al international togtrafik, er DSB også blevet forhindret i at transportere sine kunder til Tyskland med for eksempel bus.

Det kommer ifølge Tony Bispeskov, trafikinformationschef hos DSB, til at ramme et par hundrede kunder i døgnet, som plejer at købe billet til togture til eller fra Tyskland.

- DSB har bedt os om at standse togdrift til og fra Tyskland. Det omfatter også trafik på anden måde end med tog. Det er ærgerligt for kunderne, som bliver ramt, siger Tony Bispeskov til Ekstra Bladet.

Politi forsøger at skabe overblik
Siden søndag er der kommet mange hundrede flygtninge over de danske grænser fra Tyskland. Langt de fleste ønsker ikke at søge asyl i Danmark, og derfor er politiet på en ekstra opgave med at bevogte de mange især syrere og irakere, der principielt opholder sig illegalt i Danmark. Der bliver tilsyneladende ved med at komme flygtninge med tog til Danmark, og det er for at kunne bevare overblikket, at politiet nu har standset togtrafikken.

Der er endnu ikke meldt noget ud om, hvor længe standsningen af togtrafikken vil vare.

Scandlines lukker landgang
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Scandlines personale blevet bedt om at afvise passagerer, der forsøger at komme med færgen via landgangsbroen.

- Det betyder, at den eneste mulighed for at komme til Tyskland er med fly eller med hjul, forklarer Tony Bispeskov.

Ifølge trafikinformationschefen bliver togtrafikken i Danmark ikke påvirket. Der vil være de samme afgange også i morgen tidlig.

Kunder, der allerede har købt billet til et tog til Tyskland, får lov til at få deres penge tilbage, oplyser DSB.


Her kan du høre hvordan politiet håndterer situationen. (Video: Anders Brohus)