Dumt: Indbrudstyv kørte rundt i stjålet bil

En 39-årig mand fra Faxe kræves her til formiddag varetægtsfængslet for indbrud og for at have kørt rundt uden kørekort i en stjålet bil

En 39-årig mand blev taget efter et frisk indbrud, og nu kræves han varetægtsfængslet. (Foto: Per Rasmussen)
En 39-årig mand blev taget efter et frisk indbrud, og nu kræves han varetægtsfængslet. (Foto: Per Rasmussen)

En 39-årig mand fra Faxe kræves fredag formiddag varetægtsfængslet ved Retten i Næstved for flere indbrud og for en række andre straffelovsovertrædelser, som blev afsløret, da politiet torsdag klokken 11.15 anholdt manden i byen på Stevns.

Det fortæller politikommissær Anton Havegaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Den 39-årige blev set luske rundt om et hus i kvarteret omkring Jesper Olsens Vej og Præstøvej i Faxe torsdag formiddag, og Anton Havegaard er ikke bleg for at indrømme, at det er takket være den vågne borger, at politiet overhovedet kom på sporet af sagen.

- Borgeren fortæller os, at han kører i en bil, som vi kan se, er brugsstjålet. Og det får os til at køre til stedet, siger Anton Havegaard.

Havde en ulovlig kniv
Det tog imidlertid lidt tid, før betjentene fandt manden. Da det skete, viste det sig til gengæld, at bilen var fuld af tyvekoster, som ellers hørte til i det hjem, som manden tidligere var blevet set luske rundt om. Og da politiet først gik rigtig i gang med at lede efter sager hos manden, dukkede der også en række koster yderligere op, som politiet formoder stammer fra andre indbrud.

Ud over tyvekosterne og den stjålne bil viste det sig også, at manden slet ikke havde noget kørekort. Og så blev han fundet i besiddelse af en ulovlig kniv. Alt i alt vurderer anklagemyndigheden hos politiet, at der er mere end rigeligt, til at manden kan kræves varetægtsfænglset.

- Og så er manden særdeles kendt af politiet i forvejen for lignende berigelseskriminalitet. Det er nu meningen, at vi skal bruge tiden på at forsøge at finde ud af, hvor de øvrige tyvekoster stammer fra, fortæller Anton Havegaard.

Den 39-årige har umiddelbart erkendt de forhold,s om han altså i bogstavelig forstand ikke var i stand til at løbe fra. Til gengæld har han ikke været særlig hjælpsom til at hjælpe politiet med at fortælle, hvor de andre effekter, der blev fundet hos han, stammer fra.

Manden fremstilles i grundlovsforhør klokken 11.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere