Dykker dør i forsøg på at hjælpe thailandske drenge i grotte

En tidligere marinesoldat, som hjalp med redningsarbejdet i grotten, er død af iltmangel under et dyk

Her finder de de forsvundne børn. Video: Royal Thai Navy

En af de dykkere, der arbejdede på at redde 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner ud fra en grotte i Thailand, er død af iltmangel.

Det oplyser thailandske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

- Det er triste nyheder. En tidligere dykker fra flådekorpset, der frivilligt forsøgte at redde drengene, døde i nat klokken to, oplyser guvernør i Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck, fredag morgen lokal tid.

Ifølge guvernøren forsøgte den 37-årige dykker at levere iltbeholdere til drengene i grotten, da han selv løb tør for ilt under vandet.

De tragiske omstændigheder ændrer dog ikke på redningsmissionen, lyder det fra Arpakorn Yookongkaew, der er marinedykkernes øverstbefalende.

- På trods af dette vil vi fortsætte, indtil vores mission er fuldført, siger han.

Men samtidig har tidsrummet for at redde fodbolddrengene ud af grotten indsnævret sig.

Det er dermed ikke længere en mulighed, at drengene kan blive i grotten, indtil regntiden er overstået, som tidligere antaget.

- Først troede vi, at drengene kunne blive (i grotten, red.) i lang tid. Men nu har tingene ændret sig, og tiden er begrænset, siger Apakorn Yookongkaew.

Redningshold i Thailand knokler i døgndrift med at pumpe vand ud fra den oversvømmede grotte, hvor de 12 drenge og deres træner har været fanget i næsten to uger.

Efter 9 dages søgen lykkedes det britiske dykkere at finde frem til de tolv fodboldrengene og deres træner, som forsvandt i en grotte under en monsun 23. juli. Foto: Foto: Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix Samfund Redningsaktionen bliver en kæmpe udfordring

Drengene blev lokaliseret mandag, efter at de havde været spærret inde i grotten siden 23. juni.

Frømænd opholder sig nu hos drengene. Dykkere har bragt mad og medicin til dem, og så er de blevet behandlet for skrammer.

En video fra grotten viser dem siddende med varmetæpper, mens de griner af frømændenes vittigheder.

Derudover forsøger man at lære drengene at dykke. Turen ind tager seks timer, og turen tilbage tager fem timer. Men i øjeblikket er vurderingen, at forholdene er for vanskelige til, at de kan forsøge at dykke.

Det skyldes blandt andet, at man skal passere smalle sprækker, hvor iltflaskerne skal af, og at vandet er ekstremt grumset.